MEASURING THE BODY SURFACE TEMPERATURE OF ANIMALS USING A THERMOGRAPHIC CAMERA
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F13%3A43885357" target="_blank" >RIV/60076658:12220/13:43885357 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.2478/aucft-2013-0017" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.2478/aucft-2013-0017</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.2478/aucft-2013-0017" target="_blank" >10.2478/aucft-2013-0017</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
MEASURING THE BODY SURFACE TEMPERATURE OF ANIMALS USING A THERMOGRAPHIC CAMERA
Popis výsledku v původním jazyce
in this experiment it was used contactless measurement method using a thermographic camera. Surface temperatures were recorded from three different parts of the animal,(the surface of the core body, the eyes and the udde)r. The aim of this study was to determine how much the temperature values that are obtained using the thermographic camera are accurate.. Its accuracy depends on many factors such as particularly good settings of the thermographic camera, a microclimate of environment, an emissivity ofmeasured object, the character and colour of the coat or the degree of muscles. It was also monitor the correlation of the measured surface temperatures with a rectal temperature, which is an indicative of the internal body temperature.
Název v anglickém jazyce
MEASURING THE BODY SURFACE TEMPERATURE OF ANIMALS USING A THERMOGRAPHIC CAMERA
Popis výsledku anglicky
in this experiment it was used contactless measurement method using a thermographic camera. Surface temperatures were recorded from three different parts of the animal,(the surface of the core body, the eyes and the udde)r. The aim of this study was to determine how much the temperature values that are obtained using the thermographic camera are accurate.. Its accuracy depends on many factors such as particularly good settings of the thermographic camera, a microclimate of environment, an emissivity ofmeasured object, the character and colour of the coat or the degree of muscles. It was also monitor the correlation of the measured surface temperatures with a rectal temperature, which is an indicative of the internal body temperature.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1210144" target="_blank" >QJ1210144: Vývoj nového informačního systému a aplikované technologicko-organizační inovace řídících systémů v chovu dojeného skotu pro posílení konkurenceschopnosti chovatelů a zvýšení kvality živočišných produktů a welfare zvířat</a><br>
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Acta Universitatis Cibiniensis Series E: FOOD TECHNOLOGY
ISSN
2344-150X
e-ISSN
—
Svazek periodika
XVII
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
RO - Rumunsko
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
99-106
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—