Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

MEASURING THE BODY SURFACE TEMPERATURE OF ANIMALS USING A THERMOGRAPHIC CAMERA

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F13%3A43885357" target="_blank" >RIV/60076658:12220/13:43885357 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.2478/aucft-2013-0017" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.2478/aucft-2013-0017</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.2478/aucft-2013-0017" target="_blank" >10.2478/aucft-2013-0017</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    MEASURING THE BODY SURFACE TEMPERATURE OF ANIMALS USING A THERMOGRAPHIC CAMERA

  • Popis výsledku v původním jazyce

    in this experiment it was used contactless measurement method using a thermographic camera. Surface temperatures were recorded from three different parts of the animal,(the surface of the core body, the eyes and the udde)r. The aim of this study was to determine how much the temperature values that are obtained using the thermographic camera are accurate.. Its accuracy depends on many factors such as particularly good settings of the thermographic camera, a microclimate of environment, an emissivity ofmeasured object, the character and colour of the coat or the degree of muscles. It was also monitor the correlation of the measured surface temperatures with a rectal temperature, which is an indicative of the internal body temperature.

  • Název v anglickém jazyce

    MEASURING THE BODY SURFACE TEMPERATURE OF ANIMALS USING A THERMOGRAPHIC CAMERA

  • Popis výsledku anglicky

    in this experiment it was used contactless measurement method using a thermographic camera. Surface temperatures were recorded from three different parts of the animal,(the surface of the core body, the eyes and the udde)r. The aim of this study was to determine how much the temperature values that are obtained using the thermographic camera are accurate.. Its accuracy depends on many factors such as particularly good settings of the thermographic camera, a microclimate of environment, an emissivity ofmeasured object, the character and colour of the coat or the degree of muscles. It was also monitor the correlation of the measured surface temperatures with a rectal temperature, which is an indicative of the internal body temperature.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1210144" target="_blank" >QJ1210144: Vývoj nového informačního systému a aplikované technologicko-organizační inovace řídících systémů v chovu dojeného skotu pro posílení konkurenceschopnosti chovatelů a zvýšení kvality živočišných produktů a welfare zvířat</a><br>

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Universitatis Cibiniensis Series E: FOOD TECHNOLOGY

  • ISSN

    2344-150X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    XVII

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    RO - Rumunsko

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    99-106

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus