ASSESSMENT OF THE IMPACT OF AUTOMATIC MILKING ON THE SELECTED PARAMETERS OF DAIRY COWS WELFARE
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F13%3A43885404" target="_blank" >RIV/60076658:12220/13:43885404 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.2478/aucft-2013-0014" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.2478/aucft-2013-0014</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.2478/aucft-2013-0014" target="_blank" >10.2478/aucft-2013-0014</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
ASSESSMENT OF THE IMPACT OF AUTOMATIC MILKING ON THE SELECTED PARAMETERS OF DAIRY COWS WELFARE
Popis výsledku v původním jazyce
the aim of study was to find out the influence of milking by automatic milking system (AMS) on the physiological needs of dairy cows within 30 minutes after milking. Ethological study covered the needs of feed intake, water intake and need of lying down.The need of feed intake in 30 minutes after milking was found at 75.51 % of dairy cows in the barn with AMS. The need of water intake was found at 41.79 % of dairy cows. The percentage of cows, which needed to lie down after milking, was 3.7 %.
Název v anglickém jazyce
ASSESSMENT OF THE IMPACT OF AUTOMATIC MILKING ON THE SELECTED PARAMETERS OF DAIRY COWS WELFARE
Popis výsledku anglicky
the aim of study was to find out the influence of milking by automatic milking system (AMS) on the physiological needs of dairy cows within 30 minutes after milking. Ethological study covered the needs of feed intake, water intake and need of lying down.The need of feed intake in 30 minutes after milking was found at 75.51 % of dairy cows in the barn with AMS. The need of water intake was found at 41.79 % of dairy cows. The percentage of cows, which needed to lie down after milking, was 3.7 %.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GG - Chov hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1210375" target="_blank" >QJ1210375: Výzkum systému chovu dojnic z hlediska optimalizace mikroklimatu a energeticko-ekonomické náročnosti</a><br>
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Acta Universitatis Cibiniensis Series E: FOOD TECHNOLOGY
ISSN
2344-150X
e-ISSN
—
Svazek periodika
XVII
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
RO - Rumunsko
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
69-76
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—