Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

VLIV HYDROLYZÁTU MOŘSKÉ ŘASY ASCOPHYLLUM NODOSUM NA BACHOROVOU FERMENTACI

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F14%3A43887033" target="_blank" >RIV/60076658:12220/14:43887033 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    VLIV HYDROLYZÁTU MOŘSKÉ ŘASY ASCOPHYLLUM NODOSUM NA BACHOROVOU FERMENTACI

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Píštělované suchostojné krávy byly rozděleny do dvou skupin - pokusné a kontrolní. Pokusné skupině byl přidáván přípravek Biopolym FZT. Ve vzorcích bachorové tekutiny byl sledován počet nálevníků, pH, obsah těkavých mastných kyselin a čpavku. 26 vzorků pastevního porostu bylo použito pro zjištění vlivu preparátu na změnu stravitelnosti živin metodou in sacco. Počet protozoí se u pokusné skupiny zvýšil. Snížení bachorové fermentace u pokusné skupiny koresponduje se snížením stravitelnosti živin u vzorkůpastevních porostů.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of Ascophyllum nodosum on rumen fermentation Effect of Ascophyllum nodosum on rumen fermentation Effect of Ascophyllum nodosum on rumen fermentation

  • Popis výsledku anglicky

    Cows with the canulla were divided into two groups - experimental and control. The cows from the experimental group were added to biostimulating substance Biopolym FZT. The samples of rumen fluid were analyzed to amount of Protozoa, pH fatty acides and ammonia content. A total of 26 samples of feed (samples of meadow hay) were used for estimation of in sacco digestibility. The Protozoa number increased in experimental group. The rumen fermentation decreased. The nutrient digestibility of meadow hay samples decreased.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Zootechnika 2014

  • ISBN

    978-80-7394-454-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    136-143

  • Název nakladatele

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Místo konání akce

    České Budějovice

  • Datum konání akce

    20. 4. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku