Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Greenhouse gas emissions from cattle

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F15%3A43890055" target="_blank" >RIV/60076658:12220/15:43890055 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.degruyter.com/view/j/eko.2015.34.issue-1/eko-2015-0009/eko-2015-0009.xml?format=INT" target="_blank" >http://www.degruyter.com/view/j/eko.2015.34.issue-1/eko-2015-0009/eko-2015-0009.xml?format=INT</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1515/eko-2015-0009" target="_blank" >10.1515/eko-2015-0009</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Greenhouse gas emissions from cattle

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cattle produce greenhouse gases (GHG), which lead to changes in the chemical composition of the atmosphere. These gases which cause greenhouse effect include: methane (CH4), nitrous oxide (N2O), nitrogen oxides, sulphur dioxide, ammonia, dust particles and non-methane volatile organic compounds, commonly described as other than methan hydrocarbons. Fermentation processes taking place in the digestive tract produce digestive gases, distinguished from gases which are emitted during the decomposition of manure. Among these digestive gases methane and non-methane volatile organic compounds are of particular revelance importance. The amount of gases produced by cows can be reduced by choosing to rear animals with an improved genetically based peformance. A dairy cow with higher production efficiency, producing milk with higher protein content and at the same time reduced fat content emits less GHG into the enviroment. Increasing the ratio of feed mixtures in a feed ration also reduces GHG emissions,especially of methane. By selection of dairy cows with higher production efficiency and appropriate nutrition, the farm's expected milk production target can be achieved while at the same time, the size of the herd is reduced, leading to the reduction of GHG emissions.

  • Název v anglickém jazyce

    Greenhouse gas emissions from cattle

  • Popis výsledku anglicky

    Cattle produce greenhouse gases (GHG), which lead to changes in the chemical composition of the atmosphere. These gases which cause greenhouse effect include: methane (CH4), nitrous oxide (N2O), nitrogen oxides, sulphur dioxide, ammonia, dust particles and non-methane volatile organic compounds, commonly described as other than methan hydrocarbons. Fermentation processes taking place in the digestive tract produce digestive gases, distinguished from gases which are emitted during the decomposition of manure. Among these digestive gases methane and non-methane volatile organic compounds are of particular revelance importance. The amount of gases produced by cows can be reduced by choosing to rear animals with an improved genetically based peformance. A dairy cow with higher production efficiency, producing milk with higher protein content and at the same time reduced fat content emits less GHG into the enviroment. Increasing the ratio of feed mixtures in a feed ration also reduces GHG emissions,especially of methane. By selection of dairy cows with higher production efficiency and appropriate nutrition, the farm's expected milk production target can be achieved while at the same time, the size of the herd is reduced, leading to the reduction of GHG emissions.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QH92252" target="_blank" >QH92252: Studium vlivu perorální aplikace bioalginátů na denzitu a aktivitu bachorové mikroflóry a na stravitelnost vybraných druhů krmiv s projekcí efektivity do oblasti užitkovosti.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Ekológia (Bratislava)

  • ISSN

    1335-342X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    34

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    82-88

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus