Performance traits of Prestice Black-Pied pig breed at the effect of genealogical line
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F16%3A43891063" target="_blank" >RIV/60076658:12220/16:43891063 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Performance traits of Prestice Black-Pied pig breed at the effect of genealogical line
Popis výsledku v původním jazyce
The Prestice Black-Pied pig is a Czech autochthonous breed. The study was conducted on 2 349 pigs of Prestice Black-Pied breed; 276 boars and 2 073 gilts. In the performance test boars achieved average daily gain - 561 g, average backfat thickness - 11.4 mm and lean meat content - 59.1%. The highest average daily gain was observed after line Sudet (576 g), the lowest backfat thickness was measured after line Viskont (10.2 mm) and the highest lean meat content was observed after lines Viskont and Pirát (60.1%) in boars. Gilts achieved average daily gain - 518 g, average backfat thickness - 11.0 mm and lean meat content - 58.5%. The highest growth achieved gilts after line Akoga (527 g). The lowest backfat thickness (10.1 mm) and the highest lean meat content (59.6%) were measured after line Viskont.
Název v anglickém jazyce
Performance traits of Prestice Black-Pied pig breed at the effect of genealogical line
Popis výsledku anglicky
The Prestice Black-Pied pig is a Czech autochthonous breed. The study was conducted on 2 349 pigs of Prestice Black-Pied breed; 276 boars and 2 073 gilts. In the performance test boars achieved average daily gain - 561 g, average backfat thickness - 11.4 mm and lean meat content - 59.1%. The highest average daily gain was observed after line Sudet (576 g), the lowest backfat thickness was measured after line Viskont (10.2 mm) and the highest lean meat content was observed after lines Viskont and Pirát (60.1%) in boars. Gilts achieved average daily gain - 518 g, average backfat thickness - 11.0 mm and lean meat content - 58.5%. The highest growth achieved gilts after line Akoga (527 g). The lowest backfat thickness (10.1 mm) and the highest lean meat content (59.6%) were measured after line Viskont.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GI - Šlechtění a plemenářství hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1210253" target="_blank" >QJ1210253: Využití metod molekulární genetiky jako nástroje pro efektivní plemenářskou práci v malé populaci prasat.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Research in Pig Breeding
ISSN
1802-7547
e-ISSN
—
Svazek periodika
10
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
10-15
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—