Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Performance traits of Prestice Black-Pied pig breed at the effect of genealogical line

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F16%3A43891063" target="_blank" >RIV/60076658:12220/16:43891063 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Performance traits of Prestice Black-Pied pig breed at the effect of genealogical line

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The Prestice Black-Pied pig is a Czech autochthonous breed. The study was conducted on 2 349 pigs of Prestice Black-Pied breed; 276 boars and 2 073 gilts. In the performance test boars achieved average daily gain - 561 g, average backfat thickness - 11.4 mm and lean meat content - 59.1%. The highest average daily gain was observed after line Sudet (576 g), the lowest backfat thickness was measured after line Viskont (10.2 mm) and the highest lean meat content was observed after lines Viskont and Pirát (60.1%) in boars. Gilts achieved average daily gain - 518 g, average backfat thickness - 11.0 mm and lean meat content - 58.5%. The highest growth achieved gilts after line Akoga (527 g). The lowest backfat thickness (10.1 mm) and the highest lean meat content (59.6%) were measured after line Viskont.

  • Název v anglickém jazyce

    Performance traits of Prestice Black-Pied pig breed at the effect of genealogical line

  • Popis výsledku anglicky

    The Prestice Black-Pied pig is a Czech autochthonous breed. The study was conducted on 2 349 pigs of Prestice Black-Pied breed; 276 boars and 2 073 gilts. In the performance test boars achieved average daily gain - 561 g, average backfat thickness - 11.4 mm and lean meat content - 59.1%. The highest average daily gain was observed after line Sudet (576 g), the lowest backfat thickness was measured after line Viskont (10.2 mm) and the highest lean meat content was observed after lines Viskont and Pirát (60.1%) in boars. Gilts achieved average daily gain - 518 g, average backfat thickness - 11.0 mm and lean meat content - 58.5%. The highest growth achieved gilts after line Akoga (527 g). The lowest backfat thickness (10.1 mm) and the highest lean meat content (59.6%) were measured after line Viskont.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GI - Šlechtění a plemenářství hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1210253" target="_blank" >QJ1210253: Využití metod molekulární genetiky jako nástroje pro efektivní plemenářskou práci v malé populaci prasat.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Research in Pig Breeding

  • ISSN

    1802-7547

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    10

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    10-15

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus