Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Technology for Intensive Poultry Production as a Source of Odour Emissions with Time-Varying Intensity

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F17%3A43895672" target="_blank" >RIV/60076658:12220/17:43895672 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1515/ata-2017-0018" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1515/ata-2017-0018</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1515/ata-2017-0018" target="_blank" >10.1515/ata-2017-0018</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Technology for Intensive Poultry Production as a Source of Odour Emissions with Time-Varying Intensity

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The technology for intensive broiler breeding using deep litter method provides convenient conditions for production of odour substances inside the barn. As a consequence, there are relatively high odour emissions in the breeding area and its surrounding, which has significant impacts on the life quality of both people and animals. The amount of produced emissions increases in time because it is closely related to the amount of poultry droppings accumulated in litter inside the barn. This paper deals with changes in odour intensity depending on time measured since the beginning of broiler fattening. Odour intensity was measured by methods of dynamic olfactometry. The estimated values gradually increased from 45 ouE?m -3 to the highest value of 259 ouE?m -3, which was determined in the final fattening phase (broilers? age 33 days). The calculated odour substances emission values were in range from 0.02 ouE?s - 1 ?bird -1 at the beginning of fattening up to 0.10 ouE?s -1 ?bird -1 in the final fattening phase. Odour emissions increased five times during the fattening period.

  • Název v anglickém jazyce

    Technology for Intensive Poultry Production as a Source of Odour Emissions with Time-Varying Intensity

  • Popis výsledku anglicky

    The technology for intensive broiler breeding using deep litter method provides convenient conditions for production of odour substances inside the barn. As a consequence, there are relatively high odour emissions in the breeding area and its surrounding, which has significant impacts on the life quality of both people and animals. The amount of produced emissions increases in time because it is closely related to the amount of poultry droppings accumulated in litter inside the barn. This paper deals with changes in odour intensity depending on time measured since the beginning of broiler fattening. Odour intensity was measured by methods of dynamic olfactometry. The estimated values gradually increased from 45 ouE?m -3 to the highest value of 259 ouE?m -3, which was determined in the final fattening phase (broilers? age 33 days). The calculated odour substances emission values were in range from 0.02 ouE?s - 1 ?bird -1 at the beginning of fattening up to 0.10 ouE?s -1 ?bird -1 in the final fattening phase. Odour emissions increased five times during the fattening period.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40101 - Agriculture

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta technologica agriculturae

  • ISSN

    1335-2555

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    20

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    91-95

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85040348486