Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Comparison of multielemental composition of Polish and Chinese mushrooms (Ganoderma spp.)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F17%3A43896217" target="_blank" >RIV/60076658:12220/17:43896217 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/s00217-017-2864-8" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1007/s00217-017-2864-8</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1007/s00217-017-2864-8" target="_blank" >10.1007/s00217-017-2864-8</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Comparison of multielemental composition of Polish and Chinese mushrooms (Ganoderma spp.)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This study analyzed the content of 62 elements in 10 Ganoderma species cultivated in China and Poland and wild growing in Polish forests. Thirty elements (25 micro- and 5 macro-elements) were identified in all species, whereas 32 trace elements only in a very limited number of samples. The highest contents of major elements were observed in cultivated G. pfeifferi and G. sinense originated from Poland and China, respectively. Principal component analysis (PCA) showed that among tested group of mushroom species, fruit bodies of wild growing G. resinaceum and cultivated G. pfeifferi were characterized by a higher level of all elements jointly than the other analyzed Ganoderma species.

  • Název v anglickém jazyce

    Comparison of multielemental composition of Polish and Chinese mushrooms (Ganoderma spp.)

  • Popis výsledku anglicky

    This study analyzed the content of 62 elements in 10 Ganoderma species cultivated in China and Poland and wild growing in Polish forests. Thirty elements (25 micro- and 5 macro-elements) were identified in all species, whereas 32 trace elements only in a very limited number of samples. The highest contents of major elements were observed in cultivated G. pfeifferi and G. sinense originated from Poland and China, respectively. Principal component analysis (PCA) showed that among tested group of mushroom species, fruit bodies of wild growing G. resinaceum and cultivated G. pfeifferi were characterized by a higher level of all elements jointly than the other analyzed Ganoderma species.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    30308 - Nutrition, Dietetics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    European Food Research and Technology

  • ISSN

    1438-2377

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    243

  • Číslo periodika v rámci svazku

    9

  • Stát vydavatele periodika

    DE - Spolková republika Německo

  • Počet stran výsledku

    12

  • Strana od-do

    1555-1566

  • Kód UT WoS článku

    000407927400007

  • EID výsledku v databázi Scopus