Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of Thymus vulgaris post-extraction waste and spent coffee grounds on the quality of cultivated Pleurotus eryngii

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F20%3A43901648" target="_blank" >RIV/60076658:12220/20:43901648 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://apps.webofknowledge.com/full_record.do?product=WOS&search_mode=GeneralSearch&qid=11&SID=C1LI9GfCN1PsFtVTpvk&page=1&doc=1" target="_blank" >http://apps.webofknowledge.com/full_record.do?product=WOS&search_mode=GeneralSearch&qid=11&SID=C1LI9GfCN1PsFtVTpvk&page=1&doc=1</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1111/jfpp.14648" target="_blank" >10.1111/jfpp.14648</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of Thymus vulgaris post-extraction waste and spent coffee grounds on the quality of cultivated Pleurotus eryngii

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The study demonstrated that Pleurotus eryngii cultivation on substrate enriched with thymus (Thymus vulgaris) post-extraction waste (TPEW) and spent coffee grounds (SCG) can beneficially affect yield and modify the mineral composition, profile of phenolic compounds, organic acids, and antioxidant activity. Cultivation with TPEW and SCG did not result in any significant differences in the contents of K, Mg, P, and S in fruiting bodies. The highest content of Ca and Na was recorded in cultivation with TPEW. The use of TPEW and SCG increased the total phenolic content, while in the phenolic profile changes were observed in the variants of 50% and 100% TPEW and 50% SCG. Cultivation with TPEW increased the sum of the organic acids and quinic, malonic, malic, acetic, and succinic acids, while addition of SCG resulted in their significant decrease.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of Thymus vulgaris post-extraction waste and spent coffee grounds on the quality of cultivated Pleurotus eryngii

  • Popis výsledku anglicky

    The study demonstrated that Pleurotus eryngii cultivation on substrate enriched with thymus (Thymus vulgaris) post-extraction waste (TPEW) and spent coffee grounds (SCG) can beneficially affect yield and modify the mineral composition, profile of phenolic compounds, organic acids, and antioxidant activity. Cultivation with TPEW and SCG did not result in any significant differences in the contents of K, Mg, P, and S in fruiting bodies. The highest content of Ca and Na was recorded in cultivation with TPEW. The use of TPEW and SCG increased the total phenolic content, while in the phenolic profile changes were observed in the variants of 50% and 100% TPEW and 50% SCG. Cultivation with TPEW increased the sum of the organic acids and quinic, malonic, malic, acetic, and succinic acids, while addition of SCG resulted in their significant decrease.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Food Processing and Preservation

  • ISSN

    0145-8892

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    44

  • Číslo periodika v rámci svazku

    9

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    "JUN"

  • Kód UT WoS článku

    000543506800001

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85087185175