Referenční dokument o nejlepších dostupných technologiích pro intenzivní chovy drůbeže a prasat
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12220%2F21%3A43903150" target="_blank" >RIV/60076658:12220/21:43903150 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Referenční dokument o nejlepších dostupných technologiích pro intenzivní chovy drůbeže a prasat
Popis výsledku v původním jazyce
Publikace je překladem oficiálního dokumentu Best Available Techniques (BAT) Reference Document for the Intensive Rearing of Poultry or Pigs, kterýje pracovním návrhem Evropského úřadu pro IPPC. V publikaci jsou uvedeny všeobecné informace o intenzivním chovu drubeže a prasat a používaných průmyslových postupech a technologií v této oblasti, údaje o dopadu provozu zemědělských podniků v této oblasti na životní prostředí, a jejich činnosti v době zpracování tohoto dokumentu (současné emise, spotřeba surovin a vody, využití energií a produkce odpadu) průmyslových postupech a technologiích v této oblasti, technologie využívané k předcházení tvorbě emisí, nebo tam kde to není možné, k snížení emisí z chovu prasat nebo drubeže, které byly zvažovány pro určení nejlepších dostupných technologií, úrovně dopadu na životní prostředí (napr. úrovně emisí a spotřeby) dosažitelné používáním príslušné technologie, souvisejícího monitorování a určité představy o nákladech a mezisložkových vlivech spojených se zavedením nové technologie, závěry o BAT, které jsou definovány v čl. 3(12) směrnice, přehled o „nově vznikajících technikách/technologiích“, které jsou definovány v čl. 3(14) směrnice a závěrečné poznámky a doporučení do budoucnosti.
Název v anglickém jazyce
Best Available Techniques (BAT) Reference Document for the Intensive Rearing of Poultry or Pigs
Popis výsledku anglicky
The publication is a translation of the official document Best Available Techniques (BAT) Reference Document for the Intensive Rearing of Poultry or Pigs, which is a working proposal of the European IPPC Office. The publication provide general information on the intensive rearing of poultry or pigs and on the industrial processes and techniques used within this sector, provides data and information concerning the environmental performance of farms within the sector, and in operation at the time of writing, in terms of current emissions, consumption and nature of raw materials, water consumption, and use of energy and the generation of waste, describes in more detail the techniques to prevent or, where this is not practicable, to reduce emissions from pig or poultry farms that were considered in determining the BAT, the environmental performance levels (e.g. emission and consumption levels) which can be achieved by using the techniques, the associated monitoring and the costs and the cross-media issues associated with the techniques, the BAT conclusions as defined in Article 3(12) of the Directive, information on 'emerging techniques' as defined in Article 3(14) of the Directive and concluding remarks and recommendations for future work.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40101 - Agriculture
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů