Hodovní stůl a dvorská společnost. Strava na aristokratických dvorech v raně novověkých českých zemích (1550-1650)
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12410%2F00%3A00002583" target="_blank" >RIV/60076658:12410/00:00002583 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Hodovní stůl a dvorská společnost. Strava na aristokratických dvorech v raně novověkých českých zemích (1550-1650)
Popis výsledku v původním jazyce
Kniha se v pěti kapitolách zabývá heuristickými východisky a metodickými postupy při výzkumu zvoleného tématu, zásobováním aristokratických dvorů potravinami, skladbou kuchyňských prostor a kuchyňským personálem, kulturou stolování a jídelníčkem včetně jeho podoby na cestách a při svátcích a slavnostech. Monografie má poznámkový aparát a je doplněna seznamem pramenů a literatury i německým resumé.
Název v anglickém jazyce
Feast Table and Court Society. Food at the Aristocratic Courts in Bohemia in the Early Modern Period (1550-1650)
Popis výsledku anglicky
Five chapters of the publication deal with heuristic and methodogical aproaches to the studied topic, with food supplies for courts, with organisation of kichen rooms and staff, with the culture of banqueting and finally with the diet, incluging its travelling and festive modifications. The monograph includes references and is completed with bibliography and German resume.
Klasifikace
Druh
B - Odborná kniha
CEP obor
AB - Dějiny
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2000
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
ISBN
80-7040-462-0
Počet stran knihy
335
Název nakladatele
Jihočeská univerzita
Místo vydání
České Budějovice
Kód UT WoS knihy
—