Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Working environment in milking parlours in terms of noise exposure

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12410%2F15%3A43889554" target="_blank" >RIV/60076658:12410/15:43889554 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60076658:12220/15:43889554

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Working environment in milking parlours in terms of noise exposure

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The working environment is one of the most important factors according to which the employee decides when choosing a job, or when considering staying in it. Generally, it means all tangible and intangible factors that act directly on the employee and hiswork. Employees working in conditions of farms are exposed to different unnatural influences. Such an impact is also noise, which always arises with a certain energy conversion. In cattle farms, the sources of noise are represented by various mechanicalequipment and machines that are used for enabling the operations of the farm. The aim of this article was to analyze the noise levels in the work space of various kinds of parlours. In terms of adverse effect of noise, tandem milking parlour, fishbone milking parlour and rotary milking parlour was evaluated. Values were processed in graphs and compared with values under the Directive of the European Parliament and the Council Nr. 2003/10/EC, which gives the exposure limit values LAEX, 8

  • Název v anglickém jazyce

    Working environment in milking parlours in terms of noise exposure

  • Popis výsledku anglicky

    The working environment is one of the most important factors according to which the employee decides when choosing a job, or when considering staying in it. Generally, it means all tangible and intangible factors that act directly on the employee and hiswork. Employees working in conditions of farms are exposed to different unnatural influences. Such an impact is also noise, which always arises with a certain energy conversion. In cattle farms, the sources of noise are represented by various mechanicalequipment and machines that are used for enabling the operations of the farm. The aim of this article was to analyze the noise levels in the work space of various kinds of parlours. In terms of adverse effect of noise, tandem milking parlour, fishbone milking parlour and rotary milking parlour was evaluated. Values were processed in graphs and compared with values under the Directive of the European Parliament and the Council Nr. 2003/10/EC, which gives the exposure limit values LAEX, 8

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GB - Zemědělské stroje a stavby

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Agricultural,forest and transport machinery and technologies

  • ISSN

    2367-5888

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    BG - Bulharská republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    24-30

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus