Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Is a low carbon emission agriculture possible?

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12510%2F18%3A43898933" target="_blank" >RIV/60076658:12510/18:43898933 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Is a low carbon emission agriculture possible?

  • Popis výsledku v původním jazyce

    We have been currently experiencing significant increase in global average temperatures which are very likely linked to increases of anthropogenic greenhouse gas emissions. Such increases and continuing global warming poses fundamental threat to global natural systems. Although agriculture is usually perceived as relatively „clean sector“ in comparison with other industries, often perceived as the victim of global climate change, it is the agriculture sector, that accounts for almost one third of anthropogenic greenhouse gases emissions, and therefore an important contributor to global warming. The agricultural greenhouse gases emissions are related both to the crop production and livestock breeding. The need for transition towards low-carbon economy is presented as the driver for future choices within economic development, and transition towards low-carbon agriculture is inherently a part of this shift. However, the question is if a low carbon emission agriculture is possible.

  • Název v anglickém jazyce

    Is a low carbon emission agriculture possible?

  • Popis výsledku anglicky

    We have been currently experiencing significant increase in global average temperatures which are very likely linked to increases of anthropogenic greenhouse gas emissions. Such increases and continuing global warming poses fundamental threat to global natural systems. Although agriculture is usually perceived as relatively „clean sector“ in comparison with other industries, often perceived as the victim of global climate change, it is the agriculture sector, that accounts for almost one third of anthropogenic greenhouse gases emissions, and therefore an important contributor to global warming. The agricultural greenhouse gases emissions are related both to the crop production and livestock breeding. The need for transition towards low-carbon economy is presented as the driver for future choices within economic development, and transition towards low-carbon agriculture is inherently a part of this shift. However, the question is if a low carbon emission agriculture is possible.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40101 - Agriculture

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of the 12th International Scientific Conference INPROFORUM. Innovations, Enterprises, Regions and Management

  • ISBN

    978-80-7394-726-2

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    172-176

  • Název nakladatele

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Ekonomická fakulta

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Místo konání akce

    České Budějovice

  • Datum konání akce

    1. 11. 2018

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku