Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effects of egg bath and daily removal of dead eggs on the hatching success and production of stage 2 juveniles during artificial incubation in noble crayfish (Astacus astacus L.)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12520%2F06%3A00006962" target="_blank" >RIV/60076658:12520/06:00006962 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effects of egg bath and daily removal of dead eggs on the hatching success and production of stage 2 juveniles during artificial incubation in noble crayfish (Astacus astacus L.)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The effects of egg bath (iodine-detergent preparation) and daily removal of dead eggs on hatching success and production of juveniles in stage 2 were investigated during a short (sixteen days) artificial incubation (AI) of noble crayfish eggs. At the beginning of AI, eggs were in phase XII (pulsating heart appearance) and were incubated in 18 polyethylene 1 liter jars (100 eggs/jar, egg density 4.5 eggs.cm(-2)). Six different treatments were tested during AI: C: control group without removal of dead eggs and egg bath; R: daily removal of dead eggs without egg bath; R-LB: daily removal of dead eggs, low frequency of egg bath (once every five days); R-FB: daily removal of dead eggs, frequent egg bath (once every three days); LB: without removal of dead eggs, with low frequency of egg bath; FB: without removal of dead eggs, with frequent egg bath. Egg bath was performed by iodine-detergent preparation Jodisol (dose 2 ml.l(-1) and exposition time 2 minutes). Results showed a better hatchin

  • Název v anglickém jazyce

    Effects of egg bath and daily removal of dead eggs on the hatching success and production of stage 2 juveniles during artificial incubation in noble crayfish (Astacus astacus L.)

  • Popis výsledku anglicky

    The effects of egg bath (iodine-detergent preparation) and daily removal of dead eggs on hatching success and production of juveniles in stage 2 were investigated during a short (sixteen days) artificial incubation (AI) of noble crayfish eggs. At the beginning of AI, eggs were in phase XII (pulsating heart appearance) and were incubated in 18 polyethylene 1 liter jars (100 eggs/jar, egg density 4.5 eggs.cm(-2)). Six different treatments were tested during AI: C: control group without removal of dead eggs and egg bath; R: daily removal of dead eggs without egg bath; R-LB: daily removal of dead eggs, low frequency of egg bath (once every five days); R-FB: daily removal of dead eggs, frequent egg bath (once every three days); LB: without removal of dead eggs, with low frequency of egg bath; FB: without removal of dead eggs, with frequent egg bath. Egg bath was performed by iodine-detergent preparation Jodisol (dose 2 ml.l(-1) and exposition time 2 minutes). Results showed a better hatchin

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EG - Zoologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Bulletin Francais de la Peche et de la Pisciculture

  • ISSN

    0767-2861

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    380-381

  • Číslo periodika v rámci svazku

    December

  • Stát vydavatele periodika

    FR - Francouzská republika

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000238530200027

  • EID výsledku v databázi Scopus