The effect of water temperature on growth parameters of intensively reared juvenile peled Coregonus peled
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12520%2F17%3A43892133" target="_blank" >RIV/60076658:12520/17:43892133 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/are.13025/abstract" target="_blank" >http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/are.13025/abstract</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1111/are.13025" target="_blank" >10.1111/are.13025</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The effect of water temperature on growth parameters of intensively reared juvenile peled Coregonus peled
Popis výsledku v původním jazyce
The effect of water temperature on growth and food intake of juvenile peled Coregonus peled was tested with specimens of initial age 75 days and 230 days posthatching (dph). The 75-day group (initial body weight 0.6 +/- 0.04 g) were reared for 63 days and 230-day group (initial body weight 13.75 +/- 2.93 g) for 42 days at temperatures of 13, 16, 19, 22 and 25 degrees C under 12: 12 L: D photoperiod. The optimal temperature range for the 75 dph fish was found to be 19-22 degrees C. The fish reached final mean weight of 9.7 +/- 2.5 g at 19 C and 9.0 +/- 2.7 g at 22 degrees C. Final mean weight of 230 dph fish did not differ significantly among temperature groups. Mortality increased at higher temperatures, with the critical temperature of 25 degrees C for both age groups. Maximum food intake (19.0 +/- 4.7, 18.8 +/- 5.2, 18.6 +/- 4.6 g kg(-1) biomass) was observed in groups reared at temperatures of 19, 22 and 25 degrees C with no significant differences among groups.
Název v anglickém jazyce
The effect of water temperature on growth parameters of intensively reared juvenile peled Coregonus peled
Popis výsledku anglicky
The effect of water temperature on growth and food intake of juvenile peled Coregonus peled was tested with specimens of initial age 75 days and 230 days posthatching (dph). The 75-day group (initial body weight 0.6 +/- 0.04 g) were reared for 63 days and 230-day group (initial body weight 13.75 +/- 2.93 g) for 42 days at temperatures of 13, 16, 19, 22 and 25 degrees C under 12: 12 L: D photoperiod. The optimal temperature range for the 75 dph fish was found to be 19-22 degrees C. The fish reached final mean weight of 9.7 +/- 2.5 g at 19 C and 9.0 +/- 2.7 g at 22 degrees C. Final mean weight of 230 dph fish did not differ significantly among temperature groups. Mortality increased at higher temperatures, with the critical temperature of 25 degrees C for both age groups. Maximum food intake (19.0 +/- 4.7, 18.8 +/- 5.2, 18.6 +/- 4.6 g kg(-1) biomass) was observed in groups reared at temperatures of 19, 22 and 25 degrees C with no significant differences among groups.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
40103 - Fishery
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Aquaculture Research
ISSN
1355-557X
e-ISSN
—
Svazek periodika
48
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
1877-1884
Kód UT WoS článku
000396054700048
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-84971251164