Digestibility of protein feeds for Tilapia
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12520%2F20%3A43901645" target="_blank" >RIV/60076658:12520/20:43901645 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Digestibility of protein feeds for Tilapia
Popis výsledku v původním jazyce
The technology was composed in order to provide a comprehensive view of the methodology for determining the digestibility of protein feeds for tilapia and the possibility of using knowledge about the digestibility of feed ingredients in the formulation of feed mixtures. Its usability is targeted at the needs of fishery research and practice, provided that it allows orientation in deciding what method and procedure for determining the digestibility of feed and how to further use this data to improve the use of feed mixtures and reduce waste production.
Název v anglickém jazyce
Digestibility of protein feeds for Tilapia
Popis výsledku anglicky
The technology was composed in order to provide a comprehensive view of the methodology for determining the digestibility of protein feeds for tilapia and the possibility of using knowledge about the digestibility of feed ingredients in the formulation of feed mixtures. Its usability is targeted at the needs of fishery research and practice, provided that it allows orientation in deciding what method and procedure for determining the digestibility of feed and how to further use this data to improve the use of feed mixtures and reduce waste production.
Klasifikace
Druh
Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie
CEP obor
—
OECD FORD obor
40103 - Fishery
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK1810296" target="_blank" >QK1810296: Využití alternativních komponent a inovativních postupů ve výživě ryb</a><br>
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
technologie 186
Číselná identifikace
0921000004
Technické parametry
Znalosti o stavitelnosti krmných ingrediencí a krmných směsí jsou zásadní pro správnou formulaci krmných směsí a optimalizaci výživy ryb. Díky tomu mohou být optimálně využity živiny a energie z krmiva a může být minimalizována produkce odpadních látek. Toto je především důležité v oblasti nahrazení rybí moučky a oleje 17.12.2020.uzavřena smlouva o ověření a uplatnění technologie Trouw Nutrition Biofaktory, s.r.o., IČO 28506120 Na Chvalce 2049, 193 00 Praha9 – Horní Počernice Ing. Štěpán Lang, Ph.D. – produktový manažer 420 601 087 443 stepan.lang@skretting.com
Ekonomické parametry
Tato ověřená technologie přináší detailní postup stanovení stravitelnosti bílkovinných krmiv s kritickým hodnocením předností a nedostatků dříve používaných metod. Usnadňuje tak rozhodovací proces pro zvolení optimálních postupů, aplikovatelných s konkrétních cílem od screeningového hodnocení přes pravidelný provozní monitoring až po vědecký výzkum zaměřený na řešení konkrétního problému ve výživě ryb. Ekonomický přínos pro uživatele lze v případě aplikace uvedených metod odhadovat na řádově statisíce Kč ročně.
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
60076658
Název vlastníka
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)
Požadavek na licenční poplatek
—
Adresa www stránky s výsledkem
—