Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Digestibility of protein feeds for Tilapia

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12520%2F20%3A43901645" target="_blank" >RIV/60076658:12520/20:43901645 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Digestibility of protein feeds for Tilapia

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The technology was composed in order to provide a comprehensive view of the methodology for determining the digestibility of protein feeds for tilapia and the possibility of using knowledge about the digestibility of feed ingredients in the formulation of feed mixtures. Its usability is targeted at the needs of fishery research and practice, provided that it allows orientation in deciding what method and procedure for determining the digestibility of feed and how to further use this data to improve the use of feed mixtures and reduce waste production.

  • Název v anglickém jazyce

    Digestibility of protein feeds for Tilapia

  • Popis výsledku anglicky

    The technology was composed in order to provide a comprehensive view of the methodology for determining the digestibility of protein feeds for tilapia and the possibility of using knowledge about the digestibility of feed ingredients in the formulation of feed mixtures. Its usability is targeted at the needs of fishery research and practice, provided that it allows orientation in deciding what method and procedure for determining the digestibility of feed and how to further use this data to improve the use of feed mixtures and reduce waste production.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40103 - Fishery

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK1810296" target="_blank" >QK1810296: Využití alternativních komponent a inovativních postupů ve výživě ryb</a><br>

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    technologie 186

  • Číselná identifikace

    0921000004

  • Technické parametry

    Znalosti o stavitelnosti krmných ingrediencí a krmných směsí jsou zásadní pro správnou formulaci krmných směsí a optimalizaci výživy ryb. Díky tomu mohou být optimálně využity živiny a energie z krmiva a může být minimalizována produkce odpadních látek. Toto je především důležité v oblasti nahrazení rybí moučky a oleje 17.12.2020.uzavřena smlouva o ověření a uplatnění technologie Trouw Nutrition Biofaktory, s.r.o., IČO 28506120 Na Chvalce 2049, 193 00 Praha9 – Horní Počernice Ing. Štěpán Lang, Ph.D. – produktový manažer 420 601 087 443 stepan.lang@skretting.com

  • Ekonomické parametry

    Tato ověřená technologie přináší detailní postup stanovení stravitelnosti bílkovinných krmiv s kritickým hodnocením předností a nedostatků dříve používaných metod. Usnadňuje tak rozhodovací proces pro zvolení optimálních postupů, aplikovatelných s konkrétních cílem od screeningového hodnocení přes pravidelný provozní monitoring až po vědecký výzkum zaměřený na řešení konkrétního problému ve výživě ryb. Ekonomický přínos pro uživatele lze v případě aplikace uvedených metod odhadovat na řádově statisíce Kč ročně.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    60076658

  • Název vlastníka

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)

  • Požadavek na licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem