Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Termosterilace čerstvé svaloviny sladkovodních druhů ryb

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12520%2F22%3A43905197" target="_blank" >RIV/60076658:12520/22:43905197 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Termosterilace čerstvé svaloviny sladkovodních druhů ryb

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Technologický proces umožňující výrobu rybích konzerv za současného zachování jakosti rybí svaloviny, srovnatelné s šetrnými způsoby úprav, jako je např. vaření v páře.

  • Název v anglickém jazyce

    Thermosterilzation of fresh meat of freshwatter fish

  • Popis výsledku anglicky

    Technological process enabling the production of canned fish while preserving the quality of fish muscle, comparable to gentle methods of treatment, such as steam cooking.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TP01010019" target="_blank" >TP01010019: Rozvoj Proof of concept aktivit na Jihočeské univerzitě</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    U - Předmět řešení projektu je utajovanou skutečností podle zvláštních právních předpisů nebo je skutečností, jejíž zveřejnění by mohlo ohrozit činnost zpravodajské služby. Údaje o projektu jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    neuvedeno

  • Číselná identifikace

    2201100535; 2201100366

  • Technické parametry

    Ověření technologie: 1) Delius s.r.o., Moravská 1502/19, 120 00 Praha 2, IČ: 01441710, tomas@congrady.eu. Tel.: +420 720 527 631, Číslo objednávky: 2201100535 2) Designfoods s.r.o., Leštinská 2443/30, 789 01 Zábřeh IČ:27842762, olin.bezchleba@designfoods.cz, tel.: +420 722 689 531 Číslo objednávky: 2201100366

  • Ekonomické parametry

    Výstup umožňuje zhodnocení svaloviny sladkovodních ryb v násobcích stávající marže. Např. položka kapr filet bez kůže, běžně dodávaná za cenu cca 350-400,-/kg s DPH je po využití dané technologie možno dodávat za 1300,-/kg s DPH s čistým ziskem cca 350,-/kg s DPH. Technologie zároveň zvyšuje trvanlivost vstupní suroviny na 6 měsíců při teplotě do 5°C, což umožňuje využití ryb v době přebytku nebo při nárazových potřebách zpracování.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    60076658

  • Název vlastníka

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem