Termosterilace čerstvé svaloviny sladkovodních druhů ryb
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A12520%2F22%3A43905197" target="_blank" >RIV/60076658:12520/22:43905197 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Termosterilace čerstvé svaloviny sladkovodních druhů ryb
Popis výsledku v původním jazyce
Technologický proces umožňující výrobu rybích konzerv za současného zachování jakosti rybí svaloviny, srovnatelné s šetrnými způsoby úprav, jako je např. vaření v páře.
Název v anglickém jazyce
Thermosterilzation of fresh meat of freshwatter fish
Popis výsledku anglicky
Technological process enabling the production of canned fish while preserving the quality of fish muscle, comparable to gentle methods of treatment, such as steam cooking.
Klasifikace
Druh
Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TP01010019" target="_blank" >TP01010019: Rozvoj Proof of concept aktivit na Jihočeské univerzitě</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
U - Předmět řešení projektu je utajovanou skutečností podle zvláštních právních předpisů nebo je skutečností, jejíž zveřejnění by mohlo ohrozit činnost zpravodajské služby. Údaje o projektu jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
neuvedeno
Číselná identifikace
2201100535; 2201100366
Technické parametry
Ověření technologie: 1) Delius s.r.o., Moravská 1502/19, 120 00 Praha 2, IČ: 01441710, tomas@congrady.eu. Tel.: +420 720 527 631, Číslo objednávky: 2201100535 2) Designfoods s.r.o., Leštinská 2443/30, 789 01 Zábřeh IČ:27842762, olin.bezchleba@designfoods.cz, tel.: +420 722 689 531 Číslo objednávky: 2201100366
Ekonomické parametry
Výstup umožňuje zhodnocení svaloviny sladkovodních ryb v násobcích stávající marže. Např. položka kapr filet bez kůže, běžně dodávaná za cenu cca 350-400,-/kg s DPH je po využití dané technologie možno dodávat za 1300,-/kg s DPH s čistým ziskem cca 350,-/kg s DPH. Technologie zároveň zvyšuje trvanlivost vstupní suroviny na 6 měsíců při teplotě do 5°C, což umožňuje využití ryb v době přebytku nebo při nárazových potřebách zpracování.
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
60076658
Název vlastníka
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—