Senzorické posuzování mlékárenské suroviny párovým preferenčním testem.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60076658%3A_____%2F02%3A00004253" target="_blank" >RIV/60076658:_____/02:00004253 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Senzorické posuzování mlékárenské suroviny párovým preferenčním testem.
Popis výsledku v původním jazyce
40 posuzovatelů párovým porovnávacím testem senzoricky posuzovalo mléko dojnic českého strakatého a holštýnského plemene chovaných ve stejné stáji a krmených stejnou krmnou dávkou. Posuzováno bylo mléko plnotučné a mléko se sníženou tučností po předchozíšetrné pasteraci. Plnotučné mléko českého strakatého skotu preferovalo 24, mléko se sníženou tučností 22 posuzovatelů. Statisticky významný rozdíl nebyl prokázán.
Název v anglickém jazyce
Organoleptic evaluation of raw milk using paired comparison test.
Popis výsledku anglicky
Paired comparison test was used to evaluate samples of whole and skimmed milk of Bohemian Spotted Cattle and Holstein Cattle. Out of 40 assessors in total, 24 and 22 assessors, respectively, preffered milk of Bohemian Spotted Cattle cows. Differences arenot statistically significant.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2002
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Agroregion 2002 - Chov zvířat v trvale udržitelném zemědělství
ISBN
80-7040-559-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
87-90
Název nakladatele
Jihočeská univerzita, Zemědělská fakulta
Místo vydání
České Budějovice
Místo konání akce
České Budějovice
Datum konání akce
4. 9. 2002
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—