Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Velikostní výběrovost v letní a zimní potravě kormorána velkého (Phalacrocorax carbo): odráží sezónně závislý rozdíl v lovecké výkonnosti?

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60077344%3A_____%2F08%3A00318312" target="_blank" >RIV/60077344:_____/08:00318312 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Size selectivity in summer and winter diets of Great Cormorant (Phalacrocorax carbo): Does it reflect a season-dependent difference in foraging efficiency?

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The diet of the Great Cormorant was studied by means of examining regurgitated pellets, individual fish bones and fish remains collected from below the roosting trees at Želivka and Slapy Reservoir, Czech Republic, during summer, a warm winter and a coldwinter. Using diagnostic bones and own linear regression equations, between measured dimensions of the diagnostic bone and fish total length (LT), a total of 2055 fish of 18 species and 4 families were identified in the diet of Great Cormorants and their size was reconstructed. Both fish LT and fish weight differed significantly between seasons being, on average, 12.0 cm and 30 g during summer, 18.3 cm and 109 g during a warm winter and 22.8 cm and 157 g during the cold winter. The average weight of fish taken by Great Cormorants significantly increased with decreasing air and water temperature. Great Cormorants seem to consume all fish of appropriate size that they are able to catch in summer and select for larger fish in winter.

  • Název v anglickém jazyce

    Size selectivity in summer and winter diets of Great Cormorant (Phalacrocorax carbo): Does it reflect a season-dependent difference in foraging efficiency?

  • Popis výsledku anglicky

    The diet of the Great Cormorant was studied by means of examining regurgitated pellets, individual fish bones and fish remains collected from below the roosting trees at Želivka and Slapy Reservoir, Czech Republic, during summer, a warm winter and a coldwinter. Using diagnostic bones and own linear regression equations, between measured dimensions of the diagnostic bone and fish total length (LT), a total of 2055 fish of 18 species and 4 families were identified in the diet of Great Cormorants and their size was reconstructed. Both fish LT and fish weight differed significantly between seasons being, on average, 12.0 cm and 30 g during summer, 18.3 cm and 109 g during a warm winter and 22.8 cm and 157 g during the cold winter. The average weight of fish taken by Great Cormorants significantly increased with decreasing air and water temperature. Great Cormorants seem to consume all fish of appropriate size that they are able to catch in summer and select for larger fish in winter.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EG - Zoologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Waterbirds

  • ISSN

    1524-4695

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    31

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000261043500016

  • EID výsledku v databázi Scopus