Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Seasonal changes of free amino acids and thermal hysteresis in overwintering heteropteran insect, Pyrrhocoris apterus

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60077344%3A_____%2F11%3A00361246" target="_blank" >RIV/60077344:_____/11:00361246 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60076658:12310/11:43876027

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.cbpa.2011.06.017" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1016/j.cbpa.2011.06.017</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.cbpa.2011.06.017" target="_blank" >10.1016/j.cbpa.2011.06.017</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Seasonal changes of free amino acids and thermal hysteresis in overwintering heteropteran insect, Pyrrhocoris apterus

  • Popis výsledku v původním jazyce

    We sampled the adults monthly in the field during the cold season 2008-2009 and found active thermal hysteresis factors (THFs) in hemolymph of winter-sampled adults. The hysteresis between the equilibrium melting and freezing points ranged from 0.18°C to0.30°C. The total free amino acid pool almost doubled during winter time. The sum concentrations of 27 free amino acids ranged between 35 ? 40 mM in whole body water and 40 ? 45 mM in hemolymph during December - February. Two amino acids, Pro and ?-Alamost significantly contributed to the seasonal increase, while Gln showed the most dramatic seasonal decrease.

  • Název v anglickém jazyce

    Seasonal changes of free amino acids and thermal hysteresis in overwintering heteropteran insect, Pyrrhocoris apterus

  • Popis výsledku anglicky

    We sampled the adults monthly in the field during the cold season 2008-2009 and found active thermal hysteresis factors (THFs) in hemolymph of winter-sampled adults. The hysteresis between the equilibrium melting and freezing points ranged from 0.18°C to0.30°C. The total free amino acid pool almost doubled during winter time. The sum concentrations of 27 free amino acids ranged between 35 ? 40 mM in whole body water and 40 ? 45 mM in hemolymph during December - February. Two amino acids, Pro and ?-Alamost significantly contributed to the seasonal increase, while Gln showed the most dramatic seasonal decrease.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    ED - Fyziologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA206%2F07%2F0269" target="_blank" >GA206/07/0269: Chladová aklimace hmyzu: Biosyntéza kryoprotektantů a restrukturace biologických membrán</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Comparative Biochemistry and Physiology A-Molecular & Integrative Physiology

  • ISSN

    1095-6433

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    160

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    245-251

  • Kód UT WoS článku

    000293936800018

  • EID výsledku v databázi Scopus