Microalgal bioactive compounds including protein, peptides, and pigments: applications, opportunities, and challenges during biorefinery processes
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60077344%3A_____%2F19%3A00518328" target="_blank" >RIV/60077344:_____/19:00518328 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Microalgal bioactive compounds including protein, peptides, and pigments: applications, opportunities, and challenges during biorefinery processes
Popis výsledku v původním jazyce
Microalgae accumulate a variety of compounds that form the basis for potential marketable products as whole cell biomass or as fractions after an extraction process. A cascading biorefinery approach aims at recovering and separating multiple algae compounds to valorise the complete biomass and to improve the economics of the value chain. This chapter discusses the extraction, characterisation, and current and potential applications, markets, and legislation surrounding the use of microalgal proteins as food, feed, and functional food products and ingredients.
Název v anglickém jazyce
Microalgal bioactive compounds including protein, peptides, and pigments: applications, opportunities, and challenges during biorefinery processes
Popis výsledku anglicky
Microalgae accumulate a variety of compounds that form the basis for potential marketable products as whole cell biomass or as fractions after an extraction process. A cascading biorefinery approach aims at recovering and separating multiple algae compounds to valorise the complete biomass and to improve the economics of the value chain. This chapter discusses the extraction, characterisation, and current and potential applications, markets, and legislation surrounding the use of microalgal proteins as food, feed, and functional food products and ingredients.
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
—
OECD FORD obor
10617 - Marine biology, freshwater biology, limnology
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Novel Proteins for Food, Pharmaceuticals, and Agriculture: Sources, Applications, and Advances
ISBN
978-1-119-38530-1
Počet stran výsledku
17
Strana od-do
239-255
Počet stran knihy
352
Název nakladatele
John Wiley & Sons
Místo vydání
Hoboken
Kód UT WoS kapitoly
—