Gurmánův pokrm zapomnění
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60077344%3A_____%2F19%3A00521324" target="_blank" >RIV/60077344:_____/19:00521324 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://vesmir.cz/cz/casopis/archiv-casopisu/2019/cislo-2/gurmanuv-pokrm-zapomneni.html" target="_blank" >https://vesmir.cz/cz/casopis/archiv-casopisu/2019/cislo-2/gurmanuv-pokrm-zapomneni.html</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Gurmánův pokrm zapomnění
Popis výsledku v původním jazyce
Mořským řasám vděčíme minimálně za polovinu veškeré fotosyntézy na Zemi, prakticky živí oceán i lidskou populaci na něm závislou. Zároveň ale produkují různé toxiny. A to i (smrtelně) jedovaté pro nic netušícího člověka, který je pozře… třeba s oblíbenými mořskými plody.
Název v anglickém jazyce
Gourmet dish of oblivion
Popis výsledku anglicky
We owe seaweed for at least half of all photosynthesis on Earth, practically feeding the ocean and the human population dependent on it. But they also produce various toxins. And even (deadly) poisonous to an unsuspecting person who eats them… with their favorite seafood.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
10608 - Biochemistry and molecular biology
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů