Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Metody a perspektivy konzervace kolekce bramboru

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60109807%3A_____%2F04%3A01%3A_3892" target="_blank" >RIV/60109807:_____/04:01:_3892 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027006:_____/05:251

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Metody a perspektivy konzervace kolekce bramboru

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V uvedeném prehledu jsou popsány existující metody konzervace kolekce bramboru. Existují tri základní metody konzervace bramboru: polní kolekce, in vitro kolekce a kryoprezervace. U kryoprezervacních metod jsou uvedeny jednotlivé kryoprezervacní postupypoužívané u bramboru ve svete. U jednotlivých metod konzervace jsou popsány jejich výhody a nevýhody a praktická využitelnost techto metod. V príspevku je popsán stav konzervace kolekce bramboru v Ceské republice a informace o založení kryobanky bramboru,vcetne prvních výsledku kryobanky. Methods for conservation of potato collection are reviewed. Three basic methods are employed for conservation of potato genetic resources: field collection, in vitro collection and cryopreservation. Individual cryopreservation procedures for potato are described. Advantages and disadvantages of each cryopreservation procedure and their applicability are presented. Information about conservation of potato collection in the Czech Republic and the establi

  • Název v anglickém jazyce

    Methods and perspektives of conservation of potatoes

  • Popis výsledku anglicky

    In given overview are described existing method conservation set potato. There are three basic method conservation potato: field set, in vitro set and kryoprezervation. At kryoprezervation method are quote individual kryoprezervation advancement used atpotato in world.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GE - Šlechtění rostlin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    FABEROVÁ Iva (ed.). Konzervace a regenerace genetických zdroju vegetativne množených druhu rostlin a Dostupnost a využívání genetických zdroju rostlin a podpora biodiversity: 26.11.2003, Žatec a 24.11.2004, Zubrí.

  • ISBN

    80-86555-71-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    58-63

  • Název nakladatele

    Praha: Výzkumný ústav rostlinné výroby

  • Místo vydání

    Praha: Výzkumný ústav rostlinné výroby

  • Místo konání akce

    Žatec a Zubří

  • Datum konání akce

    24. 11. 2004

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku