Some recent trends in up to date membrane technologies for water separation and recycling
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60111623%3A_____%2F02%3A00007025" target="_blank" >RIV/60111623:_____/02:00007025 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Some recent trends in up to date membrane technologies for water separation and recycling
Popis výsledku v původním jazyce
Fresh water consumption represents nowadays a significant item, which is carrefully checked und optimized in all branches of food industry. The role of membrane technologies for industrial water recycling is increasing due to specific advantages of membrane sparation process. Ceramic membranes of new types permanently broaden the application field of membrane system. Performance decline due to fouling is being minimased by new techniques, while still some striking phenomena remain not fully understood.
Název v anglickém jazyce
Some recent trends in up to date membrane technologies for water separation and recycling
Popis výsledku anglicky
Fresh water consumption represents nowadays a significant item, which is carrefully checked und optimized in all branches of food industry. The role of membrane technologies for industrial water recycling is increasing due to specific advantages of membrane sparation process. Ceramic membranes of new types permanently broaden the application field of membrane system. Performance decline due to fouling is being minimased by new techniques, while still some striking phenomena remain not fully understood.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CI - Průmyslová chemie a chemické inženýrství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/LA%20003" target="_blank" >LA 003: Účast jako delegát za Českou republiku v pracovní skupině Filtrace a Separace při Evropské Federaci Chemických Inženýrů</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2002
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Ernährung/Nutrition
ISSN
0250-1554
e-ISSN
—
Svazek periodika
26
Číslo periodika v rámci svazku
5
Stát vydavatele periodika
AT - Rakouská republika
Počet stran výsledku
10
Strana od-do
210
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—