Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Zabezpečení stravování v extrémních klimatických podmínkách

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60162694%3AG42__%2F18%3A00536988" target="_blank" >RIV/60162694:G42__/18:00536988 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Zabezpečení stravování v extrémních klimatických podmínkách

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Článek se zabývá proviantním zabezpečením AČR obecně, ale především zabezpečením stravování vojáků v oblastech s extrémními klimatickými podmínkami. V první části autor zmiňuje základní pojmy v oblasti proviantního zabezpečení, včetně typů a forem stravování v AČR. V další části jsou popsány nežádoucí vlivy, které působící na potraviny a potravinové doplňky při jejich používání a skladování v extrémních klimatických podmínkách, kdy na těchto potravinách může docházet k mikrobiologickým, chemickým a biochemickým změnám. V poslední části jsou zmíněny a navrženy potraviny a potravinové doplňky vhodné pro použití v extrémních klimatických podmínkách, v závislosti na oblastech možného působení vojáků AČR.

  • Název v anglickém jazyce

    Ensuring food in extreme climate conditions

  • Popis výsledku anglicky

    The article deals with the food security of the ACR in general but mainly with the provision of food for soldiers in areas with extreme climatic conditions. In the first part the author mentions the basic terms of food security, including types and forms of catering in the ACR. In other sections, adverse effects that affect food and food supplements when used and stored under extreme climatic conditions are described. Microbiological, chemical and biochemical changes can occur in these foods. In the last part are mentioned and proposed foods and food supplements suitable for use in extreme climatic conditions, depending on the areas of possible action of ACR soldiers.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    HOSPODAŘENÍ A NAKLÁDÁNÍ S MAJETKEM, MANAGEMENT POUŽÍVÁNÍ A ÚDRŽBY PVT

  • ISBN

    978-80-7582-075-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    38-42

  • Název nakladatele

    Univerzita obrany v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    7. 11. 2018

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku