Vliv fungicidního ošetření na vybrané kvalitativní parametry ječmene a sladu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F06%3A%230000125" target="_blank" >RIV/60193697:_____/06:#0000125 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/25328859:_____/06:#0000196 RIV/60461373:22330/06:00017172
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The Effect of Fungicidal Treatment on Selected Quality Parameters of Barley and Malt
Popis výsledku v původním jazyce
Protection of barley grain against contamination by fungi (Fusarium spp) is of principal importance. Fungicides applied immediately after full heading of spring barley is a method of direct protection. Extensive two-year field experiments and chemical laboratory analysis were performed to study the effect of previous crops, different fungicides and other conditions on barley and malt quality parameters. The main task was to follow the effect of fungicide on changes of chemical composition in barley andmalt and gushing. The relationship between the studied factors and parameters usually applied to the evaluation of barley and malt quality is quite complex and not straightforward. The responses show typical features of a multifactorial influence with both positive and negative correlations resulting in a decrease or increase in grain quality. The role of previous crops was also found to be important. The fungicides should be applied at the time of heading but not at the very beginning of
Název v anglickém jazyce
The Effect of Fungicidal Treatment on Selected Quality Parameters of Barley and Malt
Popis výsledku anglicky
Protection of barley grain against contamination by fungi (Fusarium spp) is of principal importance. Fungicides applied immediately after full heading of spring barley is a method of direct protection. Extensive two-year field experiments and chemical laboratory analysis were performed to study the effect of previous crops, different fungicides and other conditions on barley and malt quality parameters. The main task was to follow the effect of fungicide on changes of chemical composition in barley andmalt and gushing. The relationship between the studied factors and parameters usually applied to the evaluation of barley and malt quality is quite complex and not straightforward. The responses show typical features of a multifactorial influence with both positive and negative correlations resulting in a decrease or increase in grain quality. The role of previous crops was also found to be important. The fungicides should be applied at the time of heading but not at the very beginning of
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Agricultural and Food Chemistry
ISSN
0021-8561
e-ISSN
—
Svazek periodika
54
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
US - Spojené státy americké
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
1353-1360
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—