Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv fungicidního ošetření na vybrané kvalitativní parametry ječmene a sladu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F06%3A%230000125" target="_blank" >RIV/60193697:_____/06:#0000125 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/25328859:_____/06:#0000196 RIV/60461373:22330/06:00017172

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The Effect of Fungicidal Treatment on Selected Quality Parameters of Barley and Malt

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Protection of barley grain against contamination by fungi (Fusarium spp) is of principal importance. Fungicides applied immediately after full heading of spring barley is a method of direct protection. Extensive two-year field experiments and chemical laboratory analysis were performed to study the effect of previous crops, different fungicides and other conditions on barley and malt quality parameters. The main task was to follow the effect of fungicide on changes of chemical composition in barley andmalt and gushing. The relationship between the studied factors and parameters usually applied to the evaluation of barley and malt quality is quite complex and not straightforward. The responses show typical features of a multifactorial influence with both positive and negative correlations resulting in a decrease or increase in grain quality. The role of previous crops was also found to be important. The fungicides should be applied at the time of heading but not at the very beginning of

  • Název v anglickém jazyce

    The Effect of Fungicidal Treatment on Selected Quality Parameters of Barley and Malt

  • Popis výsledku anglicky

    Protection of barley grain against contamination by fungi (Fusarium spp) is of principal importance. Fungicides applied immediately after full heading of spring barley is a method of direct protection. Extensive two-year field experiments and chemical laboratory analysis were performed to study the effect of previous crops, different fungicides and other conditions on barley and malt quality parameters. The main task was to follow the effect of fungicide on changes of chemical composition in barley andmalt and gushing. The relationship between the studied factors and parameters usually applied to the evaluation of barley and malt quality is quite complex and not straightforward. The responses show typical features of a multifactorial influence with both positive and negative correlations resulting in a decrease or increase in grain quality. The role of previous crops was also found to be important. The fungicides should be applied at the time of heading but not at the very beginning of

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Agricultural and Food Chemistry

  • ISSN

    0021-8561

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    54

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    1353-1360

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus