Pivovarská kvalita českých a moravských chmelů ze sklizně 2006
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F06%3A%230000365" target="_blank" >RIV/60193697:_____/06:#0000365 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Pivovarská kvalita českých a moravských chmelů ze sklizně 2006
Popis výsledku v původním jazyce
V roce 2006 bylo v průběhu chmelové sklizně nebo bezprostředně po jejím ukončení odebráno a následně analyticky zpracováno celkem 163 vzorků čerstvě sklizených, usušených chmelů. Bylo hodnoceno 89 vzorků standardního žateckého poloraného červeňáku a 49 vzorků chmele z ozdravené sadby Žateckého poloraného červeňáku Dále bylo hodnoceno 12 vzorků chmelů odrůdy Sládek a 13 vzorků chmelů odrůdy Premiant. Obsah alfa- a beta-hořkých kyselin byl stanoven HPLC metodou ((EBC 7.7). Pivovarská kvalita chmelů je diskutována s využitím výsledků dlouhodobého sledování sklizně chmele v České republice.
Název v anglickém jazyce
Brewing quality of Czech and Moravian hops in year crop 2006
Popis výsledku anglicky
In the year 2006 163 samples of fresh hops received during a harvest and covering important growing places in all three hop-growing regions in the Czech Republic were analyzed. 89 samples of Standard Saaz hop, 49 samples of Virus free Saaz hop 12 samplesof Sládek variety and 13 samples of Premiant variety were analyzed. Detail sampling map has been worked out. Content of alpha- and beta- bitter acids has been accessed according to HPLC method (EBC 7.7). Brewing quality of hop has been discussed using results of long-term investigation of hop crop in the Czech Republic.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Chmelařství
ISSN
0373-403X
e-ISSN
—
Svazek periodika
79
Číslo periodika v rámci svazku
5
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
69-75
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—