Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Pivovarská kvalita českých a moravských chmelů ze sklizně 2006

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F06%3A%230000365" target="_blank" >RIV/60193697:_____/06:#0000365 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Pivovarská kvalita českých a moravských chmelů ze sklizně 2006

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V roce 2006 bylo v průběhu chmelové sklizně nebo bezprostředně po jejím ukončení odebráno a následně analyticky zpracováno celkem 163 vzorků čerstvě sklizených, usušených chmelů. Bylo hodnoceno 89 vzorků standardního žateckého poloraného červeňáku a 49 vzorků chmele z ozdravené sadby Žateckého poloraného červeňáku Dále bylo hodnoceno 12 vzorků chmelů odrůdy Sládek a 13 vzorků chmelů odrůdy Premiant. Obsah alfa- a beta-hořkých kyselin byl stanoven HPLC metodou ((EBC 7.7). Pivovarská kvalita chmelů je diskutována s využitím výsledků dlouhodobého sledování sklizně chmele v České republice.

  • Název v anglickém jazyce

    Brewing quality of Czech and Moravian hops in year crop 2006

  • Popis výsledku anglicky

    In the year 2006 163 samples of fresh hops received during a harvest and covering important growing places in all three hop-growing regions in the Czech Republic were analyzed. 89 samples of Standard Saaz hop, 49 samples of Virus free Saaz hop 12 samplesof Sládek variety and 13 samples of Premiant variety were analyzed. Detail sampling map has been worked out. Content of alpha- and beta- bitter acids has been accessed according to HPLC method (EBC 7.7). Brewing quality of hop has been discussed using results of long-term investigation of hop crop in the Czech Republic.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Chmelařství

  • ISSN

    0373-403X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    79

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    69-75

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus