Modifikace metodiky stanovení fyziologického stavu násadních kvasnic měřením jejich acidifikační síly
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F10%3A%230000546" target="_blank" >RIV/60193697:_____/10:#0000546 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Modifikace metodiky stanovení fyziologického stavu násadních kvasnic měřením jejich acidifikační síly
Popis výsledku v původním jazyce
Metodika je určena pro rutinní stanovení fyziologického stavu násadních kvasnic v provozní pivovarské laboratoři. Stresové faktory v průběhu kvasného cyklu i při skladování kvasnic před dalším nasazením nepříznivě ovlivňují fyziologický stav kvasnic. Operativní kontrola násadních kvasnic při jejich opakovaném nasazení v provozu je důležitá jak z technologického hlediska, tak z hlediska senzorické kvality piva. Aplikace metody zabrání poruchám při hlavním kvašení způsobeným zhoršeným fyziologickým stavemkvasnic a přispěje k vyrovnané senzorické kvalitě produkovaného piva.
Název v anglickém jazyce
Modified methodology for assessing yeast physiological state by acidification power mesurement
Popis výsledku anglicky
Methodology is intended for routine assessment of physiological state of pitching yeast in brewing laboratory. During fermentation and storage yeast cells are exposed to several stress factors, that may have adverse effects on their physiological state.Operational control of the yeast used for repeated pitching is important in terms of technology and beer sensory quality. Application of the methodology prevents disturbances of main fermentation caused by decreased yeast vitality, and contributes to theharmony of beer sensorial quality.
Klasifikace
Druh
N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem
CEP obor
EE - Mikrobiologie, virologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
2/2008
Číslo předpisu
—
Technické parametry
Osvědčení č. 11542/2010-17400 o uznání uplatněné certifikované metodiky
Ekonomické parametry
Zvýšení kvality mikrobiologické kontroly v provozních pivovarských laboratořích.
Označení certifikačního orgánu
Úřad pro potraviny , MZE - Sekce potravinářských výrob, Těšnov 17, 117 08 Praha 1; Oponentní řízení : Doc. Ing. Jan Šavel, CSc., Budějovický Budvar, n.p., Ing. Olga Rozsypalová, Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Datum certifikace
—
Způsoby využití výsledku
—