Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Zařízení na zvýšení kvality sladu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F11%3A%230000735" target="_blank" >RIV/60193697:_____/11:#0000735 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0022/uv022230.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0022/uv022230.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Zařízení na zvýšení kvality sladu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Kvalita sladu je ovlivněna podmínkami v průběhu sladařského klíčení a fyziologickým stavem obilky ječmene, který je závislý na hloubce dormance. Ve sladovnách je nutné vytvořit optimální podmínky pro aktivaci enzymatického aparátu a zároveň omezit růst embrya a dýchání klíčící obilky. Úprava obsahu etylenu v mezizrnném plynu klíčícího ječmene vyvolá v embryu změny vedoucí ke zlepšení jakosti sladu nebo dosažení stejných parametrů kvality sladu za kratší čas sladování.

  • Název v anglickém jazyce

    Device for the increase in malt quality

  • Popis výsledku anglicky

    Quality of malt is influenced partly by conditions existing during the process of malt germination and partly by the physiological status of barley kernels, which is dependent on the depth of dormancy. This means that in malt houses it is necessary to create optimum conditions for the activation of enzymatic apparatus and, simultaneously, also inhibition of embryonal growth and respiration of germinating kernels. The adjustation of ethylene content in the intergrain gas of germinating barley kernels induces in their embrya changes, which result in increased malt quality and shortened malting period.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Výzkumné centrum pro studium obsahových látek ječmene a chmele</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    22230

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s., Mendelova univerzita v Brně

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence