Zdraví prospěšné látky v ječmeni, sladu a pivu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F13%3A%230000826" target="_blank" >RIV/60193697:_____/13:#0000826 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Zdraví prospěšné látky v ječmeni, sladu a pivu
Popis výsledku v původním jazyce
Práce shrnuje poznatky o obsahu zdraví prospěšných látek (antioxidanty, polyfenoly, enzymy, vitamíny, betaglukany, etanol) v ječmeni, sladu a pivu. Je diskutován vliv těchto látek na lidské zdraví.
Název v anglickém jazyce
Substances beneficial for health contained in barley, malt and beer
Popis výsledku anglicky
Study summarizes information on content of for health beneficial substances (antioxidants, polyphenols, enzymes, vitamins, betaglucans, ethanol) in barley, malt and beer. The effect of these substances on human health is discussed.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
QUALIMA 2013 Pardubice - Sborník přednášek z 22. odborného semináře k jakosti potravinářských a krmivářských produktů
ISBN
978-80-904468-4-7
ISSN
1213-5380
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
44-46
Název nakladatele
MEZOS, spol. s r.o.
Místo vydání
Hradec Králové
Místo konání akce
Pardubice
Datum konání akce
1. 1. 2013
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—