Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Use of Chemical Indicators of Beer Aging for Ex-post Checking of Storage Conditions and Prediction of the Sensory Stability of Beer

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F13%3A%230000833" target="_blank" >RIV/60193697:_____/13:#0000833 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf403361h" target="_blank" >http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf403361h</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1021/jf403361h" target="_blank" >10.1021/jf403361h</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Use of Chemical Indicators of Beer Aging for Ex-post Checking of Storage Conditions and Prediction of the Sensory Stability of Beer

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The rate of beer aging is affected by storage conditions including largely time and temperature. Although bottled beer is commonly stored for up to 1 year, sensorial damage of it is quite frequent. Therefore, a method for retrospective determination of temperature of stored beer was developed. The method is based on the determination of selected carbonyl compounds called as ?aging indicators?, which are formed during beer aging. The aging indicators were determined using GC-MS after precolumn derivatization with O-(2,3,4,5,6-pentaflourobenzyl)hydroxylamine hydrochloride, and their profile was correlated with the development of old flavor evolving under defined conditions (temperature, time) using both a mathematical and statistical apparatus. Three approaches, including calculation from regression graph, multiple linear regression, and neural networks, were employed. The ultimate uncertainty of the method ranged from 3.0 to 11.0 °C depending on the approach used. Furthermore, the assay

  • Název v anglickém jazyce

    Use of Chemical Indicators of Beer Aging for Ex-post Checking of Storage Conditions and Prediction of the Sensory Stability of Beer

  • Popis výsledku anglicky

    The rate of beer aging is affected by storage conditions including largely time and temperature. Although bottled beer is commonly stored for up to 1 year, sensorial damage of it is quite frequent. Therefore, a method for retrospective determination of temperature of stored beer was developed. The method is based on the determination of selected carbonyl compounds called as ?aging indicators?, which are formed during beer aging. The aging indicators were determined using GC-MS after precolumn derivatization with O-(2,3,4,5,6-pentaflourobenzyl)hydroxylamine hydrochloride, and their profile was correlated with the development of old flavor evolving under defined conditions (temperature, time) using both a mathematical and statistical apparatus. Three approaches, including calculation from regression graph, multiple linear regression, and neural networks, were employed. The ultimate uncertainty of the method ranged from 3.0 to 11.0 °C depending on the approach used. Furthermore, the assay

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Agricultural and Food Chemistry

  • ISSN

    0021-8561

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    61

  • Číslo periodika v rámci svazku

    51

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    12670-12675

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus