Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Přednáška na konferenci - Studium specifických markerů Českého piva

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F13%3A%230000906" target="_blank" >RIV/60193697:_____/13:#0000906 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Přednáška na konferenci - Studium specifických markerů Českého piva

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Většina českých piv se vyznačuje ve srovnání s pivy zahraničními vyšším obsahem zbytkového extraktu, více jak deset let monitorovaná hodnota rozdílu prokvašení činí 4,5 %. Další významné znaky českého piva jsou charakteristická vyšší hořkost (průměrně 29jednotek EBC), barva (11, 8 j. EBC), vyšší pH (4,52) a vyšší obsah polyfenolických látek (153 mg/L). Přednáška na konferenci 25.Pivovarsko- sladařské dny, Praha, 2013.

  • Název v anglickém jazyce

    Presentation at the conference - Study specific markers of the Czech beer

  • Popis výsledku anglicky

    The majority of Czech beers contain residual (unfermented) extract. One of the most typical characteristics of a Czech beer is the difference in attenuation; its long-term recorded limit value is 4.5 %. Another important characteristic typical for Czechbeer is bitterness, which is mostly higher in comparison with other lagers, with the limit value at 29 EBC units. Also colour, pH and total polyphenol content are higher in Czech beer. The limit parameters obtained by long-term monitoring were 11.8 EBC,4.52, and 153 mg/l, respectively. Presentation at the 25.Brewing and malting days, Prague , 2013.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů