Přednáška na konferenci - Studium specifických markerů Českého piva
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F13%3A%230000906" target="_blank" >RIV/60193697:_____/13:#0000906 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Přednáška na konferenci - Studium specifických markerů Českého piva
Popis výsledku v původním jazyce
Většina českých piv se vyznačuje ve srovnání s pivy zahraničními vyšším obsahem zbytkového extraktu, více jak deset let monitorovaná hodnota rozdílu prokvašení činí 4,5 %. Další významné znaky českého piva jsou charakteristická vyšší hořkost (průměrně 29jednotek EBC), barva (11, 8 j. EBC), vyšší pH (4,52) a vyšší obsah polyfenolických látek (153 mg/L). Přednáška na konferenci 25.Pivovarsko- sladařské dny, Praha, 2013.
Název v anglickém jazyce
Presentation at the conference - Study specific markers of the Czech beer
Popis výsledku anglicky
The majority of Czech beers contain residual (unfermented) extract. One of the most typical characteristics of a Czech beer is the difference in attenuation; its long-term recorded limit value is 4.5 %. Another important characteristic typical for Czechbeer is bitterness, which is mostly higher in comparison with other lagers, with the limit value at 29 EBC units. Also colour, pH and total polyphenol content are higher in Czech beer. The limit parameters obtained by long-term monitoring were 11.8 EBC,4.52, and 153 mg/l, respectively. Presentation at the 25.Brewing and malting days, Prague , 2013.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
CB - Analytická chemie, separace
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů