Variability of the essential oil content in lavender (Lavandula angustifolia p. mill.)
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F15%3AN0000007" target="_blank" >RIV/60193697:_____/15:N0000007 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/62156489:43210/15:43906544
Výsledek na webu
<a href="https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2015/mnet_2015_full.pdf" target="_blank" >https://mnet.mendelu.cz/mendelnet2015/mnet_2015_full.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Variability of the essential oil content in lavender (Lavandula angustifolia p. mill.)
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of this work was the determination of variability of the essential oil content in lavender obtained from different sources. The results indicate that significant differences were found both in the essential oil content and in its composition. Theessential oil content varied in the range of 2.10-2.83 ml.100 g-1. Thus, it is important to distinguish individual lavender types according their usage. The Czech Pharmacopoeia (2009) states that the lavender should contain 13ml.kg-1of the essential oil.
Název v anglickém jazyce
Variability of the essential oil content in lavender (Lavandula angustifolia p. mill.)
Popis výsledku anglicky
The aim of this work was the determination of variability of the essential oil content in lavender obtained from different sources. The results indicate that significant differences were found both in the essential oil content and in its composition. Theessential oil content varied in the range of 2.10-2.83 ml.100 g-1. Thus, it is important to distinguish individual lavender types according their usage. The Czech Pharmacopoeia (2009) states that the lavender should contain 13ml.kg-1of the essential oil.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
MendelNet 2015: Proceedings of International PhD Students Conference
ISBN
978-80-7509-363-9
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
23-27
Název nakladatele
Mendelova univerzita v Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
11. 11. 2015
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
000366466100002