Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Brewing microbiology – Lactic acid bacteria and cultivation methods of detection – part II

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F16%3AN0000070" target="_blank" >RIV/60193697:_____/16:N0000070 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://kvasnyprumysl.cz/artkey/kpr-201611-0002_Mikrobiologie_pivovarske_vyroby_-_Bakterie_mlecneho_kvaseni_a_kultivacni_metody_jejich_detekce_-_II_cast.php" target="_blank" >https://kvasnyprumysl.cz/artkey/kpr-201611-0002_Mikrobiologie_pivovarske_vyroby_-_Bakterie_mlecneho_kvaseni_a_kultivacni_metody_jejich_detekce_-_II_cast.php</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.18832/kp2016033" target="_blank" >10.18832/kp2016033</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Brewing microbiology – Lactic acid bacteria and cultivation methods of detection – part II

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This publication is a sequel to the study Microbiology of brewing – Lactic acid bacteria and cultivation methods for their detection (Matoulková and Kubizniaková, 2015: Kvasny Průmysl 61(3): 76-88). Growth was monitored in a set of 53 strains of Lactobacillus and Pediococcus on solidifi ed culture media, e.g. MRS agar and its various modifi cations, the media Raka-Ray, NBB, UBA, etc. The study also included some liquid media. Photographic documentation is supplied of colonies of selected strains grown on different solid media. The real usefulness of the media in brewery plant laboratory was evaluated.

  • Název v anglickém jazyce

    Brewing microbiology – Lactic acid bacteria and cultivation methods of detection – part II

  • Popis výsledku anglicky

    This publication is a sequel to the study Microbiology of brewing – Lactic acid bacteria and cultivation methods for their detection (Matoulková and Kubizniaková, 2015: Kvasny Průmysl 61(3): 76-88). Growth was monitored in a set of 53 strains of Lactobacillus and Pediococcus on solidifi ed culture media, e.g. MRS agar and its various modifi cations, the media Raka-Ray, NBB, UBA, etc. The study also included some liquid media. Photographic documentation is supplied of colonies of selected strains grown on different solid media. The real usefulness of the media in brewery plant laboratory was evaluated.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Výzkumné senzorické centrum v Praze a Výzkumná a vývojová varna - udržitelnost a rozvoj</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    62

  • Číslo periodika v rámci svazku

    11-12

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    335–345

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus