Brewing microbiology – Lactic acid bacteria and cultivation methods of detection – part II
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F16%3AN0000070" target="_blank" >RIV/60193697:_____/16:N0000070 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://kvasnyprumysl.cz/artkey/kpr-201611-0002_Mikrobiologie_pivovarske_vyroby_-_Bakterie_mlecneho_kvaseni_a_kultivacni_metody_jejich_detekce_-_II_cast.php" target="_blank" >https://kvasnyprumysl.cz/artkey/kpr-201611-0002_Mikrobiologie_pivovarske_vyroby_-_Bakterie_mlecneho_kvaseni_a_kultivacni_metody_jejich_detekce_-_II_cast.php</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.18832/kp2016033" target="_blank" >10.18832/kp2016033</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Brewing microbiology – Lactic acid bacteria and cultivation methods of detection – part II
Popis výsledku v původním jazyce
This publication is a sequel to the study Microbiology of brewing – Lactic acid bacteria and cultivation methods for their detection (Matoulková and Kubizniaková, 2015: Kvasny Průmysl 61(3): 76-88). Growth was monitored in a set of 53 strains of Lactobacillus and Pediococcus on solidifi ed culture media, e.g. MRS agar and its various modifi cations, the media Raka-Ray, NBB, UBA, etc. The study also included some liquid media. Photographic documentation is supplied of colonies of selected strains grown on different solid media. The real usefulness of the media in brewery plant laboratory was evaluated.
Název v anglickém jazyce
Brewing microbiology – Lactic acid bacteria and cultivation methods of detection – part II
Popis výsledku anglicky
This publication is a sequel to the study Microbiology of brewing – Lactic acid bacteria and cultivation methods for their detection (Matoulková and Kubizniaková, 2015: Kvasny Průmysl 61(3): 76-88). Growth was monitored in a set of 53 strains of Lactobacillus and Pediococcus on solidifi ed culture media, e.g. MRS agar and its various modifi cations, the media Raka-Ray, NBB, UBA, etc. The study also included some liquid media. Photographic documentation is supplied of colonies of selected strains grown on different solid media. The real usefulness of the media in brewery plant laboratory was evaluated.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EE - Mikrobiologie, virologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Výzkumné senzorické centrum v Praze a Výzkumná a vývojová varna - udržitelnost a rozvoj</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
62
Číslo periodika v rámci svazku
11-12
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
11
Strana od-do
335–345
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—