Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Evaluation of α- and β-Bitter Acids Content in Harvest of Czech Hops in 2017

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F18%3AN0000001" target="_blank" >RIV/60193697:_____/18:N0000001 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.kvasnyprumysl.cz/pdfs/kpr/2018/03/04.pdf" target="_blank" >https://www.kvasnyprumysl.cz/pdfs/kpr/2018/03/04.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.18832/kp201815" target="_blank" >10.18832/kp201815</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Evaluation of α- and β-Bitter Acids Content in Harvest of Czech Hops in 2017

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This article presents the results of the harvest forecast of the α- and β-acid content of the Czech hop varieties in the 2017 harvest (194 samples in total). Hops were analyzed using EBC 7.7 (HPLC) method. The results are discussed in relation to the long-term averages, structure of bitter acids analogs and stability of varietal character. The α-acid content of the Saaz variety (2.81% in dry matter) was 20% rel. lower than the 25-year average, the content of α-acids in the varieties with a later maturity date, Sládek, Premiant, Agnus, Kazbek and Saaz Late, was only slightly lower or comparable to the multi-annual averages. The ratio of α- and β-acids, the relative content of cohumulone and the relative content of colupulone were consistent with long-term averages for the tested varieties. The harvest forecast gives a timely information on the α-acids content of the harvest, the results were in good agreement with the results of the whole harvested hops.

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of α- and β-Bitter Acids Content in Harvest of Czech Hops in 2017

  • Popis výsledku anglicky

    This article presents the results of the harvest forecast of the α- and β-acid content of the Czech hop varieties in the 2017 harvest (194 samples in total). Hops were analyzed using EBC 7.7 (HPLC) method. The results are discussed in relation to the long-term averages, structure of bitter acids analogs and stability of varietal character. The α-acid content of the Saaz variety (2.81% in dry matter) was 20% rel. lower than the 25-year average, the content of α-acids in the varieties with a later maturity date, Sládek, Premiant, Agnus, Kazbek and Saaz Late, was only slightly lower or comparable to the multi-annual averages. The ratio of α- and β-acids, the relative content of cohumulone and the relative content of colupulone were consistent with long-term averages for the tested varieties. The harvest forecast gives a timely information on the α-acids content of the harvest, the results were in good agreement with the results of the whole harvested hops.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný Průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

    2570-8619

  • Svazek periodika

    64

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    122-130

  • Kód UT WoS článku

    000436575400004

  • EID výsledku v databázi Scopus