Beer dealcoholization using pervaporation
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000012" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000012 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/28676092:_____/19:N0000087
Výsledek na webu
<a href="http://www.kvasnyprumysl.eu/index.php/kp/article/view/129" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.eu/index.php/kp/article/view/129</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.18832/kp2019.65.65" target="_blank" >10.18832/kp2019.65.65</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Beer dealcoholization using pervaporation
Popis výsledku v původním jazyce
This work was aimed at laboratory testing of beer (and model solution) dealcoholization using pervaporation. Four commercially available membranes from the Sulzer company were tested. The modes of performed pervaporation tests were into the vacuum and into the stripping gas (N-2). Pervaporation into the vacuum was observed to result in the precipitation of resin-like matter on the membrane permeate side. The performances of individual membranes are discussed in terms of selectivity and pervaporation fluxes.
Název v anglickém jazyce
Beer dealcoholization using pervaporation
Popis výsledku anglicky
This work was aimed at laboratory testing of beer (and model solution) dealcoholization using pervaporation. Four commercially available membranes from the Sulzer company were tested. The modes of performed pervaporation tests were into the vacuum and into the stripping gas (N-2). Pervaporation into the vacuum was observed to result in the precipitation of resin-like matter on the membrane permeate side. The performances of individual membranes are discussed in terms of selectivity and pervaporation fluxes.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
KVASNÝ PRŮMYSL
ISSN
2570-8619
e-ISSN
2570-8619
Svazek periodika
65
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
65-71
Kód UT WoS článku
000467129700003
EID výsledku v databázi Scopus
—