Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Varní voda a její vliv na kvalitu piva – review

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F20%3AN0000065" target="_blank" >RIV/60193697:_____/20:N0000065 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Varní voda a její vliv na kvalitu piva – review

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Voda patří mezi základní suroviny piva a její chemické složení je klíčové pro výsledný organoleptický charakter piva. Článek definuje základní parametry varní vody, které jsou pro sládka nezbytné při posouzení vhodnosti vody pro varní účely. Tento článek shrnuje dosavadní znalosti o základních parametrech varní vody, jako jsou celková a přechodná, tvrdost, celková a zbytková alkalita a koncentrace některých minerálů a kovů, jednotlivé pojmy definuje a uvádí příklad ideálního složení varní vody pro tradiční český ležák.

  • Název v anglickém jazyce

    Brewing liquor and its influence on beer quality - a review

  • Popis výsledku anglicky

    Water is one of the basic raw materials of beer and its chemical composition is key to the resulting organoleptic character of beer. The article defines the basic parameters of brewing liquor (water), which is necessary for breweries in assessing the suitability of water for beer brewing. This article summarizes the existing knowledge about the basic parameters of brewing liquor, such as total and temporary hardness, total and residual alkalinity and concentrations of some minerals and metals. Next, gives an example of the ideal composition of brewing liquor for traditional Czech lager.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    KVASNÝ

  • ISSN

    2571-3868

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    2-6

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus