Stanovení organických kyselin ve světlých a nealkoholických pivech metodou kapilární izotachoforézy (ITP) (poster)
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F22%3AN0000099" target="_blank" >RIV/60193697:_____/22:N0000099 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Stanovení organických kyselin ve světlých a nealkoholických pivech metodou kapilární izotachoforézy (ITP) (poster)
Popis výsledku v původním jazyce
Ve vybraných vzorcích světlého a nealkoholického piva byly analyzovány koncentrace pěti organických kyselin. Stanovení bylo provedeno metodou kapilární izotachoforézy. Byly kvantifikovány kyseliny jablečná, jantarová, citronová, octová a mléčná. Naměřené koncentrace se odvíjely od způsobu výrobní technologie. Prezentováno na akci 29. Pivovarsko-sladařské dny, Plzeň, 2022.
Název v anglickém jazyce
Determination of organic acids in light and non-alcoholic beers by capillary isotachophoresis (ITP) (poster)
Popis výsledku anglicky
The concentrations of five organic acids were analyzed in selected light and non-alcoholic beer samples. The determination was made by the capillary isotachophoresis method. Malic, succinic, citric, acetic and lactic acids were quantified. The measured concentrations depended on the method of production technology. Presented at the 29th Brewery and Malt Days event, Pilsen, 2022.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
10406 - Analytical chemistry
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů