Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Evropské cukrovary, cukrovarnické společnosti a jejich aliance: kdo kontroluje evropskou produkci cukru?

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F14%3A65044" target="_blank" >RIV/60460709:41110/14:65044 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41210/14:65044

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Evropské cukrovary, cukrovarnické společnosti a jejich aliance: kdo kontroluje evropskou produkci cukru?

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Evropský trh s cukrem se neustále profiluje. Počet subjektů operujících na tomto trhu se neustále mění, respektive se snižuje počet subjektů, působících na trhu s cukrem v pozici producenta. Cílem zpracovaného článku je identifikovat současnou produkčnístrukturu trhu EU a stanovit, kdo reálně disponuje současnými produkčními kapacitami. Příspěvek podává přehled o rozmístění a charakteru cukrovarů napříč jednotlivými zeměmi EU a dále vymezuje nejvýznamnější cukr produkující společnosti respektive aliance společností, které kontrolují produkci cukru na trhu EU. Rovněž jsou identifikovány vztahy jednotlivých společností v rámci zmíněných aliancí. Z výše uvedených poznatků vyplývá, že evropský cukerní trh je vysoce specifický. Ačkoliv na trhu operuje vícenež sto třicet cukrovarů, které jsou vlastněny přibližně pěti desítkami společností, je nutno konstatovat, že se jedná o trh velmi koncentrovaný. Většina produkčních kapacit je lokalizována zejména v Německu, Francii a Polsku. Nicméně vě

  • Název v anglickém jazyce

    European sugar factories , sugar companies and their alliances: Who is in control of European sugar market?

  • Popis výsledku anglicky

    European sugar market is permanently changing. The number of subjects operating in this market is constantly changing ? especially the number of sugar produces is decreasing. The aim of this paper is to identify the current EU sugar market production structure ? it focuses on identification of the subjects taking over the available production capacities. The paper provides an overview of the location and character of sugar factories in individual EU countries, it lists the most important sugar producingcompanies and their alliances and describes the relations of the companies within these alliances. Based on the findings in this paper, it is possible to characterize the EU sugar market as a very specific one. Although there are over one hundred and thirty sugar factories divided among more than fifty sugar companies, the EU sugar production is very concentrated. The majority of sugar production capacities is located in Germany, France and Poland. Individual sugar factories ? does not

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GA - Zemědělská ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Listy cukrovarnické a řepařské

  • ISSN

    1210-3306

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    130

  • Číslo periodika v rámci svazku

    11

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    365-369

  • Kód UT WoS článku

    000345355400009

  • EID výsledku v databázi Scopus