Differences in the Economic Situation of Organic and Conventional Winemaking Enterprises
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F15%3A68042" target="_blank" >RIV/60460709:41110/15:68042 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Differences in the Economic Situation of Organic and Conventional Winemaking Enterprises
Popis výsledku v původním jazyce
The number of organic farms in the Czech Republic is increasing as well as the number of organic winemaking enterprises. The article deals with an evaluation and comparison of the economic situation of organic and conventional winemaking enterprises in the Czech Republic. An economic analysis of the 75 enterprises accounting data from 2007 to 2011 has been done. The financial analysis indicators, bankruptcy models, efficiency indicator and performance indicators were calculated. In order to compare thevalues of the respective indicators the t-test was used. The performed analysis confirmed a better economic situation of organic winemaking enterprises. Winemaking businesses ? whether organic or conventional ? are capable of a good financial managementand generate profit even without the aid of any subsidies.
Název v anglickém jazyce
Differences in the Economic Situation of Organic and Conventional Winemaking Enterprises
Popis výsledku anglicky
The number of organic farms in the Czech Republic is increasing as well as the number of organic winemaking enterprises. The article deals with an evaluation and comparison of the economic situation of organic and conventional winemaking enterprises in the Czech Republic. An economic analysis of the 75 enterprises accounting data from 2007 to 2011 has been done. The financial analysis indicators, bankruptcy models, efficiency indicator and performance indicators were calculated. In order to compare thevalues of the respective indicators the t-test was used. The performed analysis confirmed a better economic situation of organic winemaking enterprises. Winemaking businesses ? whether organic or conventional ? are capable of a good financial managementand generate profit even without the aid of any subsidies.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GA - Zemědělská ekonomie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
AGRIS on-line Papers in Economics and Informatics
ISSN
1804-1930
e-ISSN
—
Svazek periodika
VII
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
9
Strana od-do
89-97
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—