Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

European Sugar Market – Quo Vadis?

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F15%3AN0000003" target="_blank" >RIV/60460709:41110/15:N0000003 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://ece.pefka.mendelu.cz/sites/default/files/imce/ece_2015_final.pdf" target="_blank" >https://ece.pefka.mendelu.cz/sites/default/files/imce/ece_2015_final.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    European Sugar Market – Quo Vadis?

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Recent years have witnessed significant changes in the European sugar market. An effort on the part of the European Commission has brought significant changes. During the last two decades these changes have been applied to all member states and third countries as well. The ownership structure has changed substantially. This also has an impact on market concentration and production capacities. This paper deals with one aspect of the sugar market – sugar quotas and how they influence the market. The article focuses on the analysis of the current distribution and control of production capacities across the EU. Market concentration has been measured by the Herfindahl – Hirschman Index. This indicator helps us to identify the real power and position of countries and firms operating in the European quota sugar market. The second measure used is the “Four – firm (Five – firm) concentration ratio”, which express the partial share in quota beet sugar production.

  • Název v anglickém jazyce

    European Sugar Market – Quo Vadis?

  • Popis výsledku anglicky

    Recent years have witnessed significant changes in the European sugar market. An effort on the part of the European Commission has brought significant changes. During the last two decades these changes have been applied to all member states and third countries as well. The ownership structure has changed substantially. This also has an impact on market concentration and production capacities. This paper deals with one aspect of the sugar market – sugar quotas and how they influence the market. The article focuses on the analysis of the current distribution and control of production capacities across the EU. Market concentration has been measured by the Herfindahl – Hirschman Index. This indicator helps us to identify the real power and position of countries and firms operating in the European quota sugar market. The second measure used is the “Four – firm (Five – firm) concentration ratio”, which express the partial share in quota beet sugar production.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    AH - Ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    18TH INTERNATIONAL CONFERENCE ENTERPRISE AND COMPETITIVE ENVIRONMENT

  • ISBN

    978-80-7509-342-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    824-833

  • Název nakladatele

    Univ Mendel, Fac Business Econom, Brno, CZECH REPUBLIC

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    5. 3. 2015

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku

    000380464000090