Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Izoglukóza jako významný element na trhu sladidel

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F17%3A73302" target="_blank" >RIV/60460709:41110/17:73302 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41210/17:73302

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Izoglukóza jako významný element na trhu sladidel

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Zpracovaný článek analyzuje současný stav v oblasti produkce kvótovaného škrobového cukru, neboli izoglukózy v Evropské unii. Cílem článku je identifikovat vlastnickou strukturu historických i současných držitelů kvót na izoglukózu v EU a vymezit faktory, které mohou budoucí možné navýšení (nebo snížení) výroby izoglukózy v EU ovlivnit. Článek identifikuje koncentraci trhu z pohledu dvou dimenzí. Je posouzen stav a koncentrace trhu s kvótovanou izoglukózou na úrovni EU jako celku, dle jednotlivých členských států EU a rovněž je posouzen stav a koncentrace trhu s kvótovanou izoglukózou z pohledu jednotlivých společností/aliancí. Pro analýzu koncentrace trhu je užit HerfindahlHirschmanův Index a ukazatel CR4 Four firm concentration ratio. V současné době jsou kvóty na izoglukózu distribuovány v rámci EU-28 pouze mezi 9 zemí, jejichž výrobní kapacity ovládají jak americké, tak evropské společnosti, kterých je celkem 7. Unijní výrobní kapacity izoglukózy jsou extrémně koncentrované v rukou několika vlast

  • Název v anglickém jazyce

    Isoglucose as Important Element of Sweeteners Market

  • Popis výsledku anglicky

    The processed paper analyses the current state in the area of quota starch sugar production (isoglucose) in European Union. The main objective of the paper is to identify the historical and current ownership structure related to isoglucose quota in the EU and to specify factors influencing the future possible growth (or reduction) of isoglucose production in the EU. The paper identifies the market concentration from two different points of view. The state and concentration of market at the level of EU, at the level of individual EU members and also at the level of individual companies alliances operating within the EU market. The analyses are based on application of the Herfindahl Hirschmanův Index and CR4 Four firm concentration ratio. In the current time the isoglucose quotas are distributed only among 9 countries (out of 28). Individual capacities are controlled by only 7 American and European companies. EUs production capacities are extremely concentrated in hands of only a few owners.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50202 - Applied Economics, Econometrics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Listy cukrovarnické a řepařské

  • ISSN

    1210-3306

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    133

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    68-73

  • Kód UT WoS článku

    000395761700009

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85013787395