Vybrané aspekty trhu s cukrem v africkém regionu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F18%3A77360" target="_blank" >RIV/60460709:41110/18:77360 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60460709:41210/18:77360 RIV/49777513:23510/18:43952634
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vybrané aspekty trhu s cukrem v africkém regionu
Popis výsledku v původním jazyce
Africký region představuje z hlediska produkce cukru a distribuce produkčních kapacit velmi specifický region ve světě. Produkční kapacity, respektive vlastní objem produkce regionu jsou v poměru ke zbytku světa značně poddimenzované. Nicméně dynamika růstu produkce cukru je v tomto regionu v porovnání se světem nadprůměrná. Dalším specifikem je pak relativně nízká úroveň koncentrace trhu, a to jak z pohledu jednotlivých států, tak i z pohledu jednotlivých korporací operujících na africkém trhu. Africký trh se současným objemem produkce cukru na úrovni necelých 12 mil. t se opírá jak o produkci cukru řepného (13 % celkové produkce), tak i o produkci cukru třtinového (cca 83 %). Africký trh představuje z hlediska budoucnosti cukerního trhu velkou výzvu zejména ve vztahu k neustále rostoucí populaci, která by mohla dle některých odhadů na konci století přesáhnout čtyři miliardy lidí.
Název v anglickém jazyce
Selected aspects of sugar market in african region
Popis výsledku anglicky
The African region represents a very specific region in the world both from the production volume and production capacities distribution point of view. African production capacities, respectively its production volume are significantly undersized in relation to the rest of the world. On the other hand, the production growth dynamics is above average. Another specific feature is the low level of market concentration both at the level of individual countries producing sugar in Africa and also at the level of individual companies operating in the African region. African sugar production (in total cc 12 mil. tones a year) relies on beet (13%) and cane sugar production (cc 83% of total production). African sugar market represents a significant challenge for the future of the global sugar market, especially in relation to the constantly growing population, which is estimated to exceed four billion by the end of the 21st century.
Klasifikace
Druh
J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS
CEP obor
—
OECD FORD obor
50202 - Applied Economics, Econometrics
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Listy cukrovarnické a řepařské
ISSN
1210-3306
e-ISSN
1805-9708
Svazek periodika
134
Číslo periodika v rámci svazku
9-10
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
332-337
Kód UT WoS článku
000447761800012
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85057884613