Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vybrané aspekty trhu s cukrem v africkém regionu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F18%3A77360" target="_blank" >RIV/60460709:41110/18:77360 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41210/18:77360 RIV/49777513:23510/18:43952634

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vybrané aspekty trhu s cukrem v africkém regionu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Africký region představuje z hlediska produkce cukru a distribuce produkčních kapacit velmi specifický region ve světě. Produkční kapacity, respektive vlastní objem produkce regionu jsou v poměru ke zbytku světa značně poddimenzované. Nicméně dynamika růstu produkce cukru je v tomto regionu v porovnání se světem nadprůměrná. Dalším specifikem je pak relativně nízká úroveň koncentrace trhu, a to jak z pohledu jednotlivých států, tak i z pohledu jednotlivých korporací operujících na africkém trhu. Africký trh se současným objemem produkce cukru na úrovni necelých 12 mil. t se opírá jak o produkci cukru řepného (13 % celkové produkce), tak i o produkci cukru třtinového (cca 83 %). Africký trh představuje z hlediska budoucnosti cukerního trhu velkou výzvu zejména ve vztahu k neustále rostoucí populaci, která by mohla dle některých odhadů na konci století přesáhnout čtyři miliardy lidí.

  • Název v anglickém jazyce

    Selected aspects of sugar market in african region

  • Popis výsledku anglicky

    The African region represents a very specific region in the world both from the production volume and production capacities distribution point of view. African production capacities, respectively its production volume are significantly undersized in relation to the rest of the world. On the other hand, the production growth dynamics is above average. Another specific feature is the low level of market concentration both at the level of individual countries producing sugar in Africa and also at the level of individual companies operating in the African region. African sugar production (in total cc 12 mil. tones a year) relies on beet (13%) and cane sugar production (cc 83% of total production). African sugar market represents a significant challenge for the future of the global sugar market, especially in relation to the constantly growing population, which is estimated to exceed four billion by the end of the 21st century.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50202 - Applied Economics, Econometrics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Listy cukrovarnické a řepařské

  • ISSN

    1210-3306

  • e-ISSN

    1805-9708

  • Svazek periodika

    134

  • Číslo periodika v rámci svazku

    9-10

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    332-337

  • Kód UT WoS článku

    000447761800012

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85057884613