Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Traditional Czech Food on the Decline

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F18%3A78408" target="_blank" >RIV/60460709:41110/18:78408 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Traditional Czech Food on the Decline

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The paper deals with statistical analysis of production, consumption and selfsufficiency in the agricultural commodities that are traditional from the CR populations nutrition viewpoint but the consumption of which is declining in spite of this. The solution has been subdivided here into two parts. In the first part the longterm development tendencies of the typical primary farm production natural indicators and of the selected foodstuffs consumption in the CR have been discovered, described and modeled. The exponential smoothing methods have been applied in the forecasts for nonseasonal time series with local linear trend and the double exponential smoothing method. In the second part the paper analyzes selfsufficiency level in traditional Czech farm products regarding possible alternatives in connection with the new Common Agricultural Policy and the efforts of the State for sustainable development of agriculture and the countryside and with the CR nutrition policy. Even despite the convenient natu

  • Název v anglickém jazyce

    Traditional Czech Food on the Decline

  • Popis výsledku anglicky

    The paper deals with statistical analysis of production, consumption and selfsufficiency in the agricultural commodities that are traditional from the CR populations nutrition viewpoint but the consumption of which is declining in spite of this. The solution has been subdivided here into two parts. In the first part the longterm development tendencies of the typical primary farm production natural indicators and of the selected foodstuffs consumption in the CR have been discovered, described and modeled. The exponential smoothing methods have been applied in the forecasts for nonseasonal time series with local linear trend and the double exponential smoothing method. In the second part the paper analyzes selfsufficiency level in traditional Czech farm products regarding possible alternatives in connection with the new Common Agricultural Policy and the efforts of the State for sustainable development of agriculture and the countryside and with the CR nutrition policy. Even despite the convenient natu

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10103 - Statistics and probability

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Agrarian Perspectives XXVII. Food Safety – Food Security

  • ISBN

    978-80-213-2890-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    267-273

  • Název nakladatele

    Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Economics and Management

  • Místo vydání

    Czech University of Life Sciences Prague

  • Místo konání akce

    Prague, Czech Republic

  • Datum konání akce

    19. 9. 2018

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku