Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Model transparence cen v potravinové vertikále - vepřové maso

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F19%3AN0000161" target="_blank" >RIV/60460709:41110/19:N0000161 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41210/19:N0000044

  • Výsledek na webu

    <a href="https://cevema.pef.czu.cz/download/dilci-zpravy-verejne/zz-2019-cevema.pdf" target="_blank" >https://cevema.pef.czu.cz/download/dilci-zpravy-verejne/zz-2019-cevema.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Model transparence cen v potravinové vertikále - vepřové maso

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Závěrečná zpráva předkládá výsledky výzkumu projektu TAČR, VÚ TL01000180 za rok 2019. Výzkumné aktivity se v souladu s plánem a harmonogramem výzkumu soustředily do šesti oblastí: 1) Upřesnění metodiky, sběr a zpracování dat, spolupráce s praxí (Kapitoly 1 až 5). V Kapitole 4 se uvádí velmi stručný přehled výsledků za období únor až prosinec 2018, na které výzkumná činnost bezprostředně navazuje. 2) Aplikace modelů Lineárního programování (DEA tj. Dea Envelope Analysis) pro analýzu efektivity a benchmarking výrobců na makro i mikro úrovni výroby. Metodika modelu DEA je uvedena v Kapitole 6. Příklad použití modelu DEA je uveden v Kapitole 15,3) Hodnocení efektivity výroby a odpovídající benchmarking výrobců vepřového masa v České republice ve skupině 14 evropských zemí (Rakousko, Belgie, Česká republika, Dánsko, Finsko, Francie, Německo, Velká Británie, Maďarsko, Irsko, Itálie, Nizozemsko, Španělsko a Švédsko) a dvou mimoevropských zemí (Brazílie a USA) v období 2012 až 2017 (Kapitoly 7 až 10). 4) Hodnocení efektivity výroby tří českých farem a odpovídající benchmarking. Jedná se o přípravu pro tvorbu interaktivního on-line modulu pro farmy, která je uvedena v Kapitole 11,5) Návrh makroekonomického modelu pro analýzu cen na výrobkové vertikále vepřové maso (Kapitola 12), IO model a predikce a dopady externích šoků (Kapitola 13). 6) Modul obratu stáda (prasnice selata výkrm) pro model Lineárního programování. Příprava pro tvorbu interaktivního online modulu pro farmáře je uvedena v Kapitole 14.

  • Název v anglickém jazyce

    Price transparency model in food vertical - pork meat

  • Popis výsledku anglicky

    Annotation:The final report presents the research results of the TAČR project, VÚ TL01000180 for the year 2019. In accordance with the research plan and schedule, the research activities were concentrated in six areas: 1) Specification of the methodology, data collection and processing, cooperation with practice (Chapters 1 up to 5). Chapter 4 gives a very brief overview of the results for the period February up to December 2018, which is immediately followed up by the current research activities. 2) Application of Data Envelope Analysis (DEA) models for efficiency analysis and benchmarking of manufacturers at both macro and micro production levels. The methodology of the DEA model is presented in Chapter 6. An example of using the DEA model is given in Chapter 15,3) Evaluation of production efficiency and corresponding benchmarking of pig meat producers in the Czech Republic in a group of 14 European countries (Austria, Belgium, Czech Republic, Denmark, Finland, France, Germany, Great Britain, Hungary, Ireland, Italy, the Netherlands, Spain and Sweden) and two non-European countries (Brazil and the USA) in the period 2012 up to 2017 (Chapters 7 up to 10). 4) Evaluation of production efficiency of three Czech farms and corresponding benchmarking. It is a preparation for creating an interactive online module for farms which is presented in Chapter 11,5) Design of a macroeconomic model for the price analysis on the product vertical of pig meat (Chapter 12), IO model and prediction and impacts of external shocks (Chapters 13). 6) Turnover module (sow piglets fattening) for the Linear programming model. Preparation for creating an interactive online module for farmers is given in Chapter 14.

Klasifikace

  • Druh

    V<sub>souhrn</sub> - Souhrnná výzkumná zpráva

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50202 - Applied Economics, Econometrics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TL01000180" target="_blank" >TL01000180: Model transparence cen v potravinové vertikále - vepřové maso</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Počet stran výsledku

    70

  • Místo vydání

    PEF, ČZU v Praze

  • Název nakladatele resp. objednatele

    neuveden

  • Verze