Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

THE EFFECTS OF CLIMATE CHANGE ON AGRICULTURAL SECTOR AND ECONOMIC GROWTH OF TURKEY

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F20%3A82053" target="_blank" >RIV/60460709:41110/20:82053 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://ap.pef.czu.cz/en/r-12193-conference-proceedings" target="_blank" >https://ap.pef.czu.cz/en/r-12193-conference-proceedings</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    THE EFFECTS OF CLIMATE CHANGE ON AGRICULTURAL SECTOR AND ECONOMIC GROWTH OF TURKEY

  • Popis výsledku v původním jazyce

    One of the most important components of a developing economy is the agricultural sector. It is possible to have an idea about the development level of the country by looking at the share of the agriculture in the Gross Domestic Product of a country. In Turkey, from the beginning of 1920 to the end of 1960 approximately 45 percent of GDP was obtained from agriculture, its share in GDP decreased to 26 in 1980. In 2000, it decreased to 10,1. Throughout the process, this downward trend continued. The contribution of the agricultural sector to the economy, which was 9 as of 2010 and decreased to 5,8 by 2018. There are many reasons for this decrease, according to the Federation of Food and Drink Industry Associations of Turkey, Climate change stands out as the biggest threat to agriculture and food production, despite the increase in food demand depending on the world population. The change in temperature and pr

  • Název v anglickém jazyce

    THE EFFECTS OF CLIMATE CHANGE ON AGRICULTURAL SECTOR AND ECONOMIC GROWTH OF TURKEY

  • Popis výsledku anglicky

    One of the most important components of a developing economy is the agricultural sector. It is possible to have an idea about the development level of the country by looking at the share of the agriculture in the Gross Domestic Product of a country. In Turkey, from the beginning of 1920 to the end of 1960 approximately 45 percent of GDP was obtained from agriculture, its share in GDP decreased to 26 in 1980. In 2000, it decreased to 10,1. Throughout the process, this downward trend continued. The contribution of the agricultural sector to the economy, which was 9 as of 2010 and decreased to 5,8 by 2018. There are many reasons for this decrease, according to the Federation of Food and Drink Industry Associations of Turkey, Climate change stands out as the biggest threat to agriculture and food production, despite the increase in food demand depending on the world population. The change in temperature and pr

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50202 - Applied Economics, Econometrics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Agrarian perspectives XXVIII. Business Scale in Relation to Economics

  • ISBN

    978-80-213-2973-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    101-106

  • Název nakladatele

    Czech University of Life Sciences Prague

  • Místo vydání

    Prague

  • Místo konání akce

    Czech University of Life Sciences Prague

  • Datum konání akce

    18. 9. 2020

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku