Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Genetic structure and pod morphology of Inga edulis cultivated vs. wild populations from the Peruvian Amazon

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F20%3A82201" target="_blank" >RIV/60460709:41110/20:82201 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41330/20:82201 RIV/60460709:41340/20:82201 RIV/00027006:_____/20:10149659

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.mdpi.com/1999-4907/11/6/655" target="_blank" >https://www.mdpi.com/1999-4907/11/6/655</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.3390/f11060655" target="_blank" >10.3390/f11060655</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Genetic structure and pod morphology of Inga edulis cultivated vs. wild populations from the Peruvian Amazon

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This study assesses the genetic diversity and structure of the ice-cream-bean (Inga edulis Mart., Fabaceae) in wild and cultivated populations from the Peruvian Amazon. This research also highlights the importance of protecting the biodiversity of the forest in the Peruvian Amazon, to preserve the genetic resources of species and allow further genetic improvement. A loss of genetic diversity was confirmed in the cultivated populations. The species could have been simultaneously domesticated in multiple locations, usually from local origin. The original I. edulis Amazonian germplasm should be maintained. Cultivated populations new germplasm influx from wild populations should be undertaken to increase genetic diversity.

  • Název v anglickém jazyce

    Genetic structure and pod morphology of Inga edulis cultivated vs. wild populations from the Peruvian Amazon

  • Popis výsledku anglicky

    This study assesses the genetic diversity and structure of the ice-cream-bean (Inga edulis Mart., Fabaceae) in wild and cultivated populations from the Peruvian Amazon. This research also highlights the importance of protecting the biodiversity of the forest in the Peruvian Amazon, to preserve the genetic resources of species and allow further genetic improvement. A loss of genetic diversity was confirmed in the cultivated populations. The species could have been simultaneously domesticated in multiple locations, usually from local origin. The original I. edulis Amazonian germplasm should be maintained. Cultivated populations new germplasm influx from wild populations should be undertaken to increase genetic diversity.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10611 - Plant sciences, botany

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    FORESTS

  • ISSN

    1999-4907

  • e-ISSN

    1999-4907

  • Svazek periodika

    11

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    16

  • Strana od-do

    1-16

  • Kód UT WoS článku

    000554747500001

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85087742239