Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Technical Efficiency in the European Dairy Industry: Can We Observe Systematic Failures in the Efficiency of Input Use?

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F21%3A85176" target="_blank" >RIV/60460709:41110/21:85176 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.mdpi.com/2071-1050/13/4/1830/htm" target="_blank" >https://www.mdpi.com/2071-1050/13/4/1830/htm</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.3390/su13041830" target="_blank" >10.3390/su13041830</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Technical Efficiency in the European Dairy Industry: Can We Observe Systematic Failures in the Efficiency of Input Use?

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The paper provides findings on the technical efficiency of the European dairy processing industry, which is one of the most important subsectors of the food processing industry in the European Union (EU). The results, based on the Amadeus dataset, reveal that companies manufacturing dairy products greatly exploited their production possibilities in 2006-2018. The dairy processing industry in the analysed countries cannot generally be characterized by a considerable waste of resources. The potential cost reduction is estimated at 4%-8%, evaluated on the country samples mean. The overall technical inefficiency (OTE) is mainly a result of short-term shocks and unsystematic fail-ures. However, the meta-frontier estimates also reveal a certain degree of systematic failure, e.g., permanent managerial failures and structural problems in European dairy processing industry.

  • Název v anglickém jazyce

    Technical Efficiency in the European Dairy Industry: Can We Observe Systematic Failures in the Efficiency of Input Use?

  • Popis výsledku anglicky

    The paper provides findings on the technical efficiency of the European dairy processing industry, which is one of the most important subsectors of the food processing industry in the European Union (EU). The results, based on the Amadeus dataset, reveal that companies manufacturing dairy products greatly exploited their production possibilities in 2006-2018. The dairy processing industry in the analysed countries cannot generally be characterized by a considerable waste of resources. The potential cost reduction is estimated at 4%-8%, evaluated on the country samples mean. The overall technical inefficiency (OTE) is mainly a result of short-term shocks and unsystematic fail-ures. However, the meta-frontier estimates also reveal a certain degree of systematic failure, e.g., permanent managerial failures and structural problems in European dairy processing industry.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50202 - Applied Economics, Econometrics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    R - Projekt Ramcoveho programu EK

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Sustainability

  • ISSN

    2071-1050

  • e-ISSN

    2071-1050

  • Svazek periodika

    13

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    19

  • Strana od-do

    1-19

  • Kód UT WoS článku

    000624786200001

  • EID výsledku v databázi Scopus