Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Social and Economic Aspects of Sustainable Development of Livestock Production and Meat Consumption in the Czech Republic

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F21%3A85589" target="_blank" >RIV/60460709:41110/21:85589 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.mdpi.com/2077-0472/11/2/102" target="_blank" >https://www.mdpi.com/2077-0472/11/2/102</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.3390/agriculture11020102" target="_blank" >10.3390/agriculture11020102</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Social and Economic Aspects of Sustainable Development of Livestock Production and Meat Consumption in the Czech Republic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this article was to express social and economic aspects of the sustainable livestock production in relation to meat consumption in the Czech Republic and to predict the possibilities of further development of livestock production in the conditions of Czech agriculture. With the accession of Czechia to the EU (2004), the structure of Czech agriculture changed to the detriment of livestock production. The decisive sectors of livestock production are pig breeding, cattle breeding and poultry farming. This article (contribution) analyzes trends in the development of production in the basic categories of livestock, and it evaluates the degree of self-sufficiency of the economy in the given sector of agricultural production and the consumption of individual types of meat in Czechia. Using Holts model of statistical analysis, it then predicts the future consumption of meat and its individual types in the Czech Republic in the years 2020-2024. As research has shown, the sustainable development of

  • Název v anglickém jazyce

    Social and Economic Aspects of Sustainable Development of Livestock Production and Meat Consumption in the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this article was to express social and economic aspects of the sustainable livestock production in relation to meat consumption in the Czech Republic and to predict the possibilities of further development of livestock production in the conditions of Czech agriculture. With the accession of Czechia to the EU (2004), the structure of Czech agriculture changed to the detriment of livestock production. The decisive sectors of livestock production are pig breeding, cattle breeding and poultry farming. This article (contribution) analyzes trends in the development of production in the basic categories of livestock, and it evaluates the degree of self-sufficiency of the economy in the given sector of agricultural production and the consumption of individual types of meat in Czechia. Using Holts model of statistical analysis, it then predicts the future consumption of meat and its individual types in the Czech Republic in the years 2020-2024. As research has shown, the sustainable development of

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40101 - Agriculture

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Agriculture-BASEL

  • ISSN

    2077-0472

  • e-ISSN

    2077-0472

  • Svazek periodika

    11

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CH - Švýcarská konfederace

  • Počet stran výsledku

    23

  • Strana od-do

    0-0

  • Kód UT WoS článku

    000621987000001

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85100189290