Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

PRODUCTION CAPACITY PRODUCTIVITY AT THE LEVEL OF CZECH AND GERMAN SUGAR BEET PROCESSORS

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F21%3A86914" target="_blank" >RIV/60460709:41110/21:86914 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    PRODUCTION CAPACITY PRODUCTIVITY AT THE LEVEL OF CZECH AND GERMAN SUGAR BEET PROCESSORS

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the paper is to compare the production capacity of Czech and German companies, where the primary business activity is the processing of sugar beet. The authors compared the daily processing capacities of the individual operations, classified the operations according to production capacity and figured out the affiliation of the operations to the companies. Four firm concentration ratio was used to identify the main actors on the Czech and German markets. This indicator informs about the market share of the four largest companies in the sector. Furthermore, a ten year time series in sugar production was created, on the basis of which it is possible to describe the development and to deduce the future trend. A partial finding is that Germanys share of total EU sugar production is 23,15 % compared to the Czech Republic, which contributes 3,48 % to total EU sugar production.

  • Název v anglickém jazyce

    PRODUCTION CAPACITY PRODUCTIVITY AT THE LEVEL OF CZECH AND GERMAN SUGAR BEET PROCESSORS

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the paper is to compare the production capacity of Czech and German companies, where the primary business activity is the processing of sugar beet. The authors compared the daily processing capacities of the individual operations, classified the operations according to production capacity and figured out the affiliation of the operations to the companies. Four firm concentration ratio was used to identify the main actors on the Czech and German markets. This indicator informs about the market share of the four largest companies in the sector. Furthermore, a ten year time series in sugar production was created, on the basis of which it is possible to describe the development and to deduce the future trend. A partial finding is that Germanys share of total EU sugar production is 23,15 % compared to the Czech Republic, which contributes 3,48 % to total EU sugar production.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50204 - Business and management

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    OPPORTUNITIES AND THREATS TO CURRENT BUSINESS MANAGEMENT IN CROSS-BORDER COMPARISON 2019

  • ISBN

    978-3-86367-062-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    157-165

  • Název nakladatele

    VERLAG GUC-GESELLSCHAFT UNTERNEHMENSRECHNUNG CONTROLLING M B H

  • Místo vydání

    STEINWEG 32, LOBNITZ, D-08294, GERMANY

  • Místo konání akce

    Železná Ruda, ČR

  • Datum konání akce

    7. 11. 2019

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku

    000631253900016