PRODUCTION CAPACITY PRODUCTIVITY AT THE LEVEL OF CZECH AND GERMAN SUGAR BEET PROCESSORS
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F21%3A86914" target="_blank" >RIV/60460709:41110/21:86914 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
PRODUCTION CAPACITY PRODUCTIVITY AT THE LEVEL OF CZECH AND GERMAN SUGAR BEET PROCESSORS
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of the paper is to compare the production capacity of Czech and German companies, where the primary business activity is the processing of sugar beet. The authors compared the daily processing capacities of the individual operations, classified the operations according to production capacity and figured out the affiliation of the operations to the companies. Four firm concentration ratio was used to identify the main actors on the Czech and German markets. This indicator informs about the market share of the four largest companies in the sector. Furthermore, a ten year time series in sugar production was created, on the basis of which it is possible to describe the development and to deduce the future trend. A partial finding is that Germanys share of total EU sugar production is 23,15 % compared to the Czech Republic, which contributes 3,48 % to total EU sugar production.
Název v anglickém jazyce
PRODUCTION CAPACITY PRODUCTIVITY AT THE LEVEL OF CZECH AND GERMAN SUGAR BEET PROCESSORS
Popis výsledku anglicky
The aim of the paper is to compare the production capacity of Czech and German companies, where the primary business activity is the processing of sugar beet. The authors compared the daily processing capacities of the individual operations, classified the operations according to production capacity and figured out the affiliation of the operations to the companies. Four firm concentration ratio was used to identify the main actors on the Czech and German markets. This indicator informs about the market share of the four largest companies in the sector. Furthermore, a ten year time series in sugar production was created, on the basis of which it is possible to describe the development and to deduce the future trend. A partial finding is that Germanys share of total EU sugar production is 23,15 % compared to the Czech Republic, which contributes 3,48 % to total EU sugar production.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
50204 - Business and management
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
OPPORTUNITIES AND THREATS TO CURRENT BUSINESS MANAGEMENT IN CROSS-BORDER COMPARISON 2019
ISBN
978-3-86367-062-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
9
Strana od-do
157-165
Název nakladatele
VERLAG GUC-GESELLSCHAFT UNTERNEHMENSRECHNUNG CONTROLLING M B H
Místo vydání
STEINWEG 32, LOBNITZ, D-08294, GERMANY
Místo konání akce
Železná Ruda, ČR
Datum konání akce
7. 11. 2019
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
000631253900016