Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Emission intensities of the food production system in the European Union countries

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F22%3A94368" target="_blank" >RIV/60460709:41110/22:94368 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0959652622019023" target="_blank" >https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0959652622019023</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.jclepro.2022.132298" target="_blank" >10.1016/j.jclepro.2022.132298</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Emission intensities of the food production system in the European Union countries

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This article aimed to calculate and evaluate comparable environmental intensity indicators in the food production systems of European Union (EU) countries. The study uses the latest release of uniform input-output tables and greenhouse gas emission accounts for EU countries. The amount of greenhouse gas emissions (GHG) per unit of food production system Gross Domestic Product (GDP) was used to measure environmental intensity from 2010 to 2017. The main contributions of this study consist of calculating fully comparable emission intensity indicators of the food production system for all EU countries, estimating the emissions of the four primary sources in food production systems (carbon dioxide, methane, nitrous oxide, and hydrofluorocarbons), and evaluating the partial results of emission intensities at particular stages of food production. The results show that the total amount of GHG emissions from the food production system in the EU-28 countries decreased in the analyzed period. However, the shar

  • Název v anglickém jazyce

    Emission intensities of the food production system in the European Union countries

  • Popis výsledku anglicky

    This article aimed to calculate and evaluate comparable environmental intensity indicators in the food production systems of European Union (EU) countries. The study uses the latest release of uniform input-output tables and greenhouse gas emission accounts for EU countries. The amount of greenhouse gas emissions (GHG) per unit of food production system Gross Domestic Product (GDP) was used to measure environmental intensity from 2010 to 2017. The main contributions of this study consist of calculating fully comparable emission intensity indicators of the food production system for all EU countries, estimating the emissions of the four primary sources in food production systems (carbon dioxide, methane, nitrous oxide, and hydrofluorocarbons), and evaluating the partial results of emission intensities at particular stages of food production. The results show that the total amount of GHG emissions from the food production system in the EU-28 countries decreased in the analyzed period. However, the shar

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50202 - Applied Economics, Econometrics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    JOURNAL OF CLEANER PRODUCTION

  • ISSN

    0959-6526

  • e-ISSN

    0959-6526

  • Svazek periodika

    363

  • Číslo periodika v rámci svazku

    13

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    25

  • Strana od-do

    0-0

  • Kód UT WoS článku

    000807774600007

  • EID výsledku v databázi Scopus